Simona Bucura-Oprescu, mesaj după ce a fost votată Legea pensiilor / Update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Captură foto YouTube Guvernul României
Foto: Captură foto YouTube Guvernul României
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea proiectului legii pensiilor, că prin acest act normativ se doreşte să se aducă 'echitate românilor', menţionând că este bazat pe doi piloni: contributivitatea şi munca.

Update  - Ministrul Muncii: Noua Lege a pensiilor a fost adoptată; reforma este sustenabilă şi va aduce stabilitate sistemului de pensii

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, proiectul Legii pensiilor, elaborat de Guvern. S-au înregistrat 199 de voturi 'pentru', 39 de voturi 'împotrivă' şi 17 abţineri. 

'Noua Lege a pensiilor a fost adoptată! Este o formă de respect pentru cei care au muncit şi muncesc în România. Legea corectează inechităţile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieşit la pensie în ani diferiţi, dintre bărbaţi şi femei, între cei care încasează indemnizaţia minimă socială', a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acesteia, adoptarea legii în calendarul stabilit va duce la eliminarea plafonului de 9,4% din PIB care îngheţa pensiile românilor până în 2070. 'Dincolo de tot ce se spune, adevărul este unul singur: în 2024, pensiile românilor vor creşte. Reforma este sustenabilă şi va aduce stabilitate sistemului de pensii din România. Reforma este la fel de importantă şi pentru salariaţi: răsplăteşte munca şi contributivitatea, încurajează natalitatea şi stimulează continuarea studiilor', a mai notat aceasta.

Apel la parlamentari

'Acest proiect este important pentru România, un proiect care îşi doreşte să aducă echitate românilor, să aducă pensii care reprezintă o formă de respect, atât pentru românii care au muncit, dar şi pentru românii care muncesc. Noua lege are două elemente importante: contributivitatea şi munca. Aceştia sunt cei doi piloni pe care se bazează reforma pe care o facem astfel încât la muncă egală să avem venituri egale ale pensiilor', a afirmat Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu a spus că parlamentarii trebuie să arate că reprezintă o echipă în privinţa acestui proiect de lege.

'Cred că este important ca fiecare dintre noi astăzi în ceea ce priveşte acest proiect de lege să arătăm că suntem o echipă, aceeaşi echipă care reprezentăm interesele românilor şi înţelegem cât de important este, pe de o parte, să adoptăm acest act normativ în procedură de urgenţă, aşa cum a aprobat Biroul permanent, dar, în acelaşi timp la timp, pentru a fi gata cu reforma astfel încât Comisia Europeană să elimine acel 9,4 care ar fi îngheţat pensiile românilor până în 2070.

Contăm pe susţinerea dumneavoastră pentru acest proiect de lege şi împreună ne dorim ca, în anii ce urmează, românii să se bucure de prevederile pe care acest proiect le aduce', a completat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Plenul Camerei Deputaţilor a început dezbaterea proiectul legii pensiilor şi urmează să dea şi votul pe acest proiect de lege în şedinţa de luni.

Citește și - Proiectul legii pensiilor, aviz favorabil în Comisia de muncă din Camera Deputaților. S-au adoptat doar amendamentele PSD și PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel