Simon Ammann a căzut în cap pe pârtie. Fostul campion mondial, în stare gravă. VIDEO cutremurător
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Fostul campion mondial la sărituri cu schiurile, Simon Ammann, s-a accidental grav după o aterizare greșită. El era în ultima etapă a Turneului celor 4 Trambuline. A căzut în cap. 

Simon Ammann a fost dus de urgență la spital și este în stare gravă. Elveţianul a avut o primă săritură bună la Obersdorf după ce reuşise o performanţă de 136 m. Însă, în urma celei de-a doua sărituri de la trambulina Paul-Ausserleitner-Schanze, după ce a aterizat, el s-a dezechilibrat şi a căzut în cap.

După căzătură, fostul campion mondial la săritura cu schiurile a mai alunecat, în stare de inconştienţă, câteva zeci de metri.

Paramedicii au sesizat că întregul chip al lui Ammann era plin de sânge. A fost transportat imediat la un spital unde se află în comă, potrivit "Bild".

În vârstă de 33 de ani, Simon Ammann e unul dintre cei mai valoroşi săritori cu schiurile aflaţi în activitate. El a cucerit de patru ori titlul olimpic (a luat câte două medalii de aur la ediţiile din 2002 şi 2010) şi a cucerit de două ori titlul de campion mondial (2007 şi 2010). În Turneul celor 4 Trambuline nu s-a impus niciodată, dar a obţinut locul secund în 2009 şi în 2011.

Presa din Austria scrie că elveţianul e "conştient şi poate să îşi mişte mâinile şi picioarele".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel