Simbol al necazului sau al iubirii: de ce superstițiile interzic să ținem trandafiri în casă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Simbol al necazului sau al iubirii, de ce superstițiile interzic să ținem trandafiri în casă. Sursa - pixabay.com
Simbol al necazului sau al iubirii, de ce superstițiile interzic să ținem trandafiri în casă. Sursa - pixabay.com
În natură, există astfel de plante care sunt capabile să atragă problemele în viața celor care le cultivă.

Florile de dragoste pot fi un magnet pentru diverse probleme. Mulți oameni sunt obișnuiți să aleagă trandafiri. Dar această floare nu poate fi adusă în casă, potrivit credințelor populare.

De altfel, există o listă specială de flori care servesc drept magneți care atrag ghinionul. Și când o persoană aduce o astfel de floare periculoasă în casă, se poate trezi cu zeci de necazuri.

Trandafirii sunt preferați de femei și de persoanele romantice. Dar oricât de atractivă ar fi floarea, există un pericol ascuns în ea.

Tăiați crizantemele și acoperiți-le cu un strat de pământ: metoda care promite o înflorire abundentă

Bioenergeticienii spun că trandafirul are proprietăți utile, dar și periculoase. Energia acestei plante poate deveni un talisman împotriva  ochilor răi și își ajută pe proprietarul  să atragă norocul și bunăstarea. Dar atunci când trandafirii încep să se ofilească, proprietarii lor se confruntă cu probleme.

Trandafirii necesită o manipulare atentă, deoarece sunt foarte capricioși. Acest tip de plantă nu poate să prindă rădăcini în fiecare casă. Depinde de energia favorabilă a spațiului. Dacă atmosfera din jur se potrivește trandafirului, acesta devine fermecător. Dacă nu-i place ceva, se transformă într-o floare vampir. Și apoi începe să atragă energia de la persoanele din casă.

Pentru a înțelege cum trandafirii se simt bine în casa ta, ar trebui să aduci mai întâi o floare. Și dacă nu vezi schimbări, înseamnă că floarea se simte bine în casa ta.

Tocmai ai cumpărat o plantă de busuioc? Iată ce trebuie să faci ca să reziste mai multe luni

Iubitorii acestei plante susțin că trandafirii nu prezintă niciun pericol. Dar pentru o atmosferă favorabilă în casă, este mai bine să nu riscați și să vă decorați interiorul cu această plantă.

Trandafirul chinezesc este considerat o floare periculoasă, capabilă să aducă probleme în viața proprietarilor săi. Această plantă atrage ghinion și reprezintă un adevărat pericol pentru oricine încearcă să se apropie de ea.

Doar persoanele curajoase decid să păstreze această floare acasă. Este un vampir recunoscut și devine periculos atunci când înflorește. Atrage multă energie din orice spațiu pentru a crește rapid. Dacă nu are energie suficientă, atunci atrage energie de la peroanele din casă.

Cum să crești usturoiul pe balcon? Rezultatul te va surprinde

În același timp, trandafirul este considerată o floare a iubirii. Bărbații preferă să o ofere femeilor iubite. Unele persoane  cred că un trandafir poate provoca gelozie și certuri într-o relație. .

O floare cu aspect frumos poate fura de la o femeie frumusețea și energia. Pentru propria siguranță, femeilor nu li se recomandă să folosească produse cosmetice pe bază de ulei de trandafiri.

Dar există și persoane, care, în ciuda pericolului și avertismentelor, au capacitatea de a se înțelege cu florile. Pentru nativii din zodia Rac, această floare este un adevărat talisman.

 

Un mod neobișnuit cu care poți învia o orhidee ofilită. Trucul grădinarilor cu experiență a fost dezvăluit

 

Grădinarii cu experiență au dezvăluit cum poate fi înviată o orhidee ofilită și cum pot fi restabilite rădăcinile plantei. Orhideea este o floare exotică capricioasă, care necesită multă atenție și îngrijire sporită. Chiar și grădinarii experimentați recunosc că se confruntă cu o situație în care o plantele încep să se ofilească, frunzele devin moi, iar creșterea încetinește.

În acest moment, trebuie să ajutați floarea să se recupereze. Și trebuie să o faceți cât mai curând posibil, altfel planta va muri.

Plantele de interior, care pot absorbi energiile negative și te pot feri de ochii răi. Cultivă-le și tu

O metodă neobișnuită va învia chiar și cea mai slabă orhidee. Și esența unui astfel de truc este că rădăcinile orhideei pot fi restaurate fără udare.

Cum se învie o orhidee ofilită

În primul rând, trebuie să încetezi să uzi planta. La 7-8 zile de la ultima udare, scoate planta din ghiveci și îndepărtează rădăcinile deteriorate și uscate.

Pulverizează frunzele cu apă și îndepărtează excesul de umiditate cu o cârpă moale. Lasă floarea să stea într-un loc răcoros, timp de 20-24 de ore.

Nu arunca cutiile de carton: iată cum le poți transforma în îngrășământ pentru plante

Înfășoară, apoi, rădăcinile orhideei cu mușchi și pune floarea într-o pungă de plastic. În această formă, atârnă orhideea cu frunzele în jos. Și o dată la 2 zile, pulverizează frunzele cu apă. Cu o astfel de îngrijire, vor apărea rădăcini puternice și frunze suculente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel