Silviu Purcărete, premieră la Sibiu. Constantin Chiriac, rol principal în „Jocuri, vorbe, greieri…”
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu
Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu
Silviu Purcărete revine în luna septembrie cu o premieră pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” (TNRS), într-un spectacol care îl are în rolul principal pe Constantin Chiriac, directorul TNRS și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

„Fără poezie omenirea și-ar pierde sufletul. Un mare scriitor român își începea, la modul foarte inspirat, poemul astfel: M-atârn de tine poezie/ Ca un copil de poala mumii. Spectacolul Jocuri, vorbe, greieri... este o mărturisire că toți avem nevoie să visăm, să ne jucăm, să căutăm acel loc de la capătul curcubeului, unde nu mai contează anii sau ierarhiile sociale, ci doar bucuria de a ne întâlni cu marea poezie a lumii. În spectacolul lui Silviu Purcărete, Poezia este la ea acasă, tot așa cum frumusețea, simplitatea și emoția intră într-un dialog firesc cu publicul de toate vârstele. Împreună cu 17 actori ai Naționalului Sibian, sub bagheta magică a lui Silviu Purcărete, încercăm să realizăm un spectacol altfel, în care poezia și jocul fac punte pentru emoția și starea de grație care vor crea, la fiecare nouă reprezentație, câte un moment special dedicat publicului din fiecare seară”, spune Constantin Chiriac.

„Jocuri, vorbe, greieri…” va avea avanpremiera în 10 septembrie, la ora 19:00, iar premiera în 11 septembrie, la ora 17:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcţii SA UniCredit, str. Triajului, nr 1-3, Sala „Eugenio Barba”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel