SIIJ, despre scandalul voturilor Armand - Tudorache. Avocatul Drăgan, declarația momentului!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Mihai Drăgan, avocatul lui Daniel Tudorache, a făcut, joi după-amiază, o serie de precizări după anunțul SIIJ cu privire la ancheta în cazul alegerilor locale în Sectorul 1.

Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021.

Întrebat de ce mai au nevoie procurorii de alte luni, Mihai Drăgan, avocatul lui Daniel Tudorache, a răspuns astfel: „Nu aș putea să vă spun, dar, din punctul meu de vedere, personal, este foarte normal, având în vedere problemele existente încă de la momentul numărării inițiale a voturilor, să fie toată lumea precaută și să măsoare de zece ori înainte să taie o singură dată. Pentru că un nou rezultat contestabil sau o nouă variantă, ca să spun așa, contestabilă nu ar face decât să arunce în aer ultima urmă de credibilitate.”

Continuă numărătoarea pentru că nu a fost finalizată sau numărătoarea a fost finalizată și se mai face o numărătoare? - a fost întrebarea pe care i-a adresat-o ulterior Cătălina Porumbel în cadrul emisiunii „Decisiv” de la Antena 3. 

„Nu am informația aceasta! Colegii mei au depus la dosarul cauzei o cerere prin care solicităm studierea dosarului și copierea unor acte, dacă va fi cazul. Această cerere încă nu a fost încuviințată, astfel încât, neavând acces la dosar, nu știu ce să vă spun, pentru că nu pot să comentez informațiile din presă”, a subliniat avocatul Mihai Drăgan.

SIIJ, anunț despre ancheta în cazul alegerilor locale Sector 1

”În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflată în instrumentarea Secției pentru infracțiunilor din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate. 

Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021. 

Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror. 

Pe măsura derulării cercetărilor, vom comunica informații suplimentare, în limitele impuse de Codul de procedură penală și de Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019” a transmis Secția Specială.

Reacția oficială vine după ce miercuri s-a vehiculat și s-a comentat pe marginea zvonului conform căruia Daniel Tudorache ar fi luat cu o mie de voturi mai mult decât contracandidata sa, Clotilde Armand, la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1, în 2020. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel