Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 19 sep 2019 / 13:14
Siegfried Mureșan: Numirea lui Kovesi în funcția de procuror-șef european nu mai poate fi împiedicată. Miza funcției
Siegfried Muresan
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a explicat, la Digi24, miza funcției de procuror-șef european, obținută de Laura Codruța Kovesi. Potrivit acestuia, pașii care urmează sunt pur formați. 

”Vă spun clar și oficial, nu mai pot apărea surprize, toți pașii care urmează sunt pași administrativ, pure formalități.” a spus Siegfried Mureșan, la Digi24. 

”Urmează o întâlnire între echipa de negociatori a Consiliului și echipa de negociatori a Parlamentului pentru a certifica acest vot, apoi va fi un vot în plenul PE, dar, întotdeauna când echipele de negociatori certifică ceva, PE votează exact acel lucru. Numirea nu mai poate fi împiedicată începând de astăzi” a precizat europarlamentarul. 

Întrebat despre miza funcției, el a afirmat că ”Importanța e foarte mare. În următorii șapte ani, bugetul UE va însuma o mie de miliarde de euro, iar procurorul-șef european va instiga orice neregulă, orice fraudă și va avea dreptul de a merge cu dosare în instanță. OLAF a investigat cauzele până acum, dar nu a avut dreptul să meargă cu dosarele în instanță. Este o garanție suplimentară puternică că frauda cu fondurile europene va fi pedepsită în orice colț al UE”. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro