Siegfried Mureşan, anunţul momentului. Domeniile care primesc bani de la UE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a anunţat care sunt domeniile cu şansele cele mai mari de a primi finanţare din partea UE. 

"Pentru ce putem folosi cele 33 de miliarde de euro care sunt alocate României din noul Plan de redresare economică? Pe scurt: pentru modernizarea României. În perioada următoare, Parlamentul European și guvernele statelor membre vom decide împreună în ce domenii, pe ce proiecte și în ce condiții se vor aloca acești bani.

Un lucru foarte important este că Parlamentul European va avea putere legislativă pe fiecare dintre aceste domenii, câți bani vor fi folosiți pe proiecte de cercetare, pe dezvoltare, pe infrastructură etc. Europarlamentarii vin din toate regiunile Europei. Cunosc cel mai bine nevoile oamenilor, ale întreprinderilor, ale regiunilor, știu ce investiții sunt necesare în spitale și în școlile din regiunile lor. Implicarea Parlamentului European garantează că acest fond este mai bun și mai apropiat nevoilor reale din teritoriu.

Încă un lucru important: Comisia Europeană a anunțat ieri că accentul va fi pus pe noile priorități ale Uniunii Europene, adică vor avea o șansă mai bună de a fi finanțate proiecte care au componentă digitală, de protecția mediului, de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, de îmbunătățire a eficientei energetice.", a scris Siegfried Mureşan pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel