Data publicării:

Și șoferii de pe Uber/Bolt plătesc taxe! Nu există discriminare fiscală față de taximetriști, spune Iulian Lorincz / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Iulian Lorincz (USR) a fost invitat la DC News unde a vorbit despre taxele pe care le plătesc șoferii Uber/Bolt lunar. 

Iulian Lorincz a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre taxele pe care șoferii Uber/Bolt le plătesc în fiecare lună, conform unei ordonanțe din 2019. Acesta a transmis că nu există discriminare fiscală între taximetriști și șoferii Uber/Bolt.

„Unul dintre argumentele, pe care le-am auzit din partea taximetriștilor, care nu este adevărat, este că șoferii Uber/Bolt nu plătesc taxe. Am studiat foarte bine ordonanța. E din noiembrie 2019, ordonanța care a dat dreptul acestui transport alternativ, iar fiecare șofer Uber/Bolt este obligat să plătească statului român 100.000 de lei pentru 24 de luni, asta înseamnă o medie de 4166 lei/lună, ceea ce nu este puțin.

La această sumă se adaugă cei 25% pe care îi plătești firmei mamă Uber/Bolt, plus TVA-ul intracomunitar, accizele la combustibil și așa mai departe. Oamenii nu se îmbogățesc când fac Uber sau Bolt. Este până la urmă un job pe care și-l asumă fiecare și din punctul meu de vedere, cel mai important lucru este alegerea cetățeanului. El alege dacă vrea Taxi, Uber sau Bolt. Nimeni nu îi obligă, pur și simplu există această competiție in piață.

Din punctul meu de vedere, trebuie să existe o liberalizare a acestui segment pe piață.”

Cât plătesc taximetriștii?

„Ieri am avut o intervenție la o televiziune cu unul dintre inițiatorii protestului și cu un taximetrist și n-a fost o sumă clară care să diferențieze, în care să se vadă că taximetriștii plătesc mai mult. Nu există o discriminare fiscală din punctul acesta de vedere.

Pe mine mă interesa foarte mult, ca legiuitor, să văd că poate li se iau mai mulți bani taximetriștilor, ceea ce nu e adevărat. Aceștia mai spuneau că nu există casă de marcat și de ce nu se oferă bon fiscal. Am transmis mai departe că în momentul în care intri în aplicație, poți descărca pentru fiecare cursă aleasă, o factură unde se vede clar cât ai plătit și de ce ai plătit. Deci nu există o discriminare fiscală. Fiecare plătește statului român o taxă anume. Taxa pentru Uber și Bolt nu este mică.”

Unde plătesc?

„Conform ordonanței, la bugetul de stat. Fiecare șofer Uber/Bolt adaugă valoare de 100.000 de lei pe 24 de luni la bugetul de stat.”

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel