Data publicării:

Și Formul Democrat al Germanilor din România îi întoarce spatele lui Klaus Iohannis. Anunțul zilei de la FDGR

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Formul democrat al Germanilor din România (FDGR) a transmis un mesaj privitor la eventuala candidatură a lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare.

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) nu susține candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare, în cazul în care acesta decide să candideze independent. Mesajul a fost transmis de deputatul Ovidiu Ganț, reprezentant al minorității germane, ales pe lista FDGR, potrivit Turnul Sfatului.

Ganț spune că Forumul a transmis deja lista pentru alegerile parlamentare, iar astăzi, la ora 12, Biroul Electoral Central (BEC) ar urma să o și valideze. El susține că președintele ar putea candida independent, însă susținut de PNL, partidele al cărui președinte a fost înainte de a fi ales în cea mai importantă funcție din stat.

„Nu am auzit așa ceva (n.r. de ideea ca Iohannis să fie susținut la alegerile parlamentare de FDGR). Noi am decis încă din primăvară lista de candidați. Am depus-o la Biroul Electoral Central miercuri și azi, la  ora 12, este ședința de validare. Lista începe cu mine și continuă cu Thomas Șindilariu, Andreea Ross și Christine Manta Klemens. BEC va valida aceste candidaturi.

Domnul Iohannis poate să candideze independent susținut de PNL, acesta este partidul dânsului. FDGR are astăzi consiliul director la Sibiu și nu avem pe ordinea de zi așa ceva, sincer nici nu văd de ce ar face asta“, a declarat Ganț.

Ce a spus președintele Iohannis în legătură cu legea care i-ar deschide drumul către Senat

 

În urmă cu două zile, în Statele Unite ale Americii, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat pentru prima dată de jurnaliștii români în legătură cu legea înaintată de PNL care i-ar deschide calea către o candidatură la alegerile parlamentare.

„Dați-mi voie să lăsăm chestiunea candidatură sau nu, sau ce facem în următoarea perioadă pentru o discuție pe care o vom avea în România, dacă este despre România.

Dar despre această lege pot să vă spun și acum, fiindcă pentru mine este foarte clar: nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine, și pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană, și atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Bref, nu va exista această lege și nu doresc, eu nu doresc să existe“, a zis președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel