Data actualizării:
Data publicării:

Și-a tras Lasconi un glonț în picior? Declarații care au aprins scena publică și pe... Armand! ”Nu există așa ceva”/ ”Eroina #rezist a devenit dușman de clasă”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Reacții acide după interviul acordat de Elena Lasconi. 

UPDATE: BREAKING NEWS  Ședință de urgență în USR, în această seară. Cătălin Drulă i-a cerut retragerea Elenei Lasconi

Elena Lasconi a făcut mai multe afirmații controversate, în interviul acordat Prima News. Primarul orașului Câmpulung a declarat că a votat la referendumul pentru familia tradițională cu ”DA”: ”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”. Aleasă pe lista USR și candidată la europarlamentarele din 2024, ca deschizător de listă al aceluiași partid, Lasconi a făcut astfel o declarație sensibilă de partid, ce nu a fost văzută cu ochi buni.

”Fostă eroină #rezist a luptei antipesediste Elena Lasconi a devenit dușman de clasă pentru că-i plac bărbații și crede-n Dumnezeu” a reacționat jurnalistul Victor Ciutacu, după avalanșa de mesaje cu privire la această asumare a lui Lasconi. 

În timpul interviului, primarul din Câmpulung chiar a fost întrebată dacă nu crede că va stârni critici în rândul votanţilor USR, cu o asemenea declarație, la care a răspuns: ”Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur”. 

Contre cu Armand 

Elena Lasconi nu s-a ferit nici să o critice deschis pe Clotilde Armand, primarul de la 1. ”Nu-mi place să vorbesc despre colega mea pentru că mi se pare că a făcut multe greşeli, a şi avut lupte grele, foarte grele, acolo, dar nu-mi place ideea de a nu colabora cu Consiliul Local. Până la urmă, tu eşti votat să faci treabă, nu să fii în permanenţă primar în opoziţie. Nu există aşa ceva”.

Clotilde Armand a reacționat aluziv pe Facebook: ”Treaba ta ca primar nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii. Treaba primarului este să aibă grijă de comunitate. De întreaga comunitate. Indiferent de culoare, religie sau sex. Iar această grijă nu se manifestă la televizor. Dacă nu înțelegi asta înseamnă că n-ai ce căuta în nicio funcție publică”. 

Elena Lasconi nu s-a ferit nici să-i... descrie pe Diana Șoșoacă și George Simion. Pusă să aleagă între cei doi, pe cine preferă, a răspuns: ”M-aţi pus să aleg dintre o isterică şi un golan”. Ulterior, a afirmat că le-a făcut un compliment. 

”Dacă aş fi în locul ei, nici n-aș mai candida”, a afirmat Ramona Strugariu, deputată europeană şi copreşedintă REPER. 

Edilul din Câmpulung și-a dezvăluit și modelul, respectiv pe Laura Codruța Kovesi: ”Da, îmi place mult. O femeie puternică, n-am cunoscut-o, dar mi-ar face mare plăcere să o cunosc. Chiar o admir”. 

Facebook-ul este plin de reacții la declarațiile făcute de Elena Lasconi, dintre cele mai diverse. Nu putem spune că a împărțit rețeaua socială în două, căci câte postări, atâtea păreri! Un lucru e sigur, Elena Lasconi a creat o controversă majoră la care USR încă nu a reacționat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel