Show-uri gastronomice şi specialităţi inedite, de joi până duminică, la Festivalul de Sfântul Dumitru din Parcul Naţional
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Show-uri gastronomice şi specialităţi inedite vor putea fi găsite la Festivalul Tradiţiilor de Sfântul Dumitru care va avea loc, de joi până duminică, în Parcul Naţional din Capitală, informează un comunicat al organizatorilor transmis Agerpres.

Vizitatori de toate vârstele vor găsi o paletă gastronomică diversificată, din care nu vor lipsi plăcinte munteneşti, veritabilele poale-n brâu moldoveneşti, plăcintele dobrogene cu brânză, alături de cozonaci, dulciuri şi dulceţuri, miere, siropuri şi sucuri naturale, brânzeturi şi afumături, jamboane, cârnaţi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin, ţuica fiartă şi bere.

Din oferta festivalului nu vor lipsi preparatele la grătar, sărmăluţele cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor.

Copiii se vor putea răsfăţa cu chips pe băţ, din cartofi naturali, cu waffe cu tot soiul de umpluturi dulci, clătite cu gemuri naturale şi numeroase tipuri de gogoşi - cu sau fără topping, sucuri multicolore la dozator, vată pe băţ, acadelele rotunde uriaşe, turtă dulce, ciocolată artizanală sau batoane din seminţe, fructe confiate şi nuci.

Tot pentru cei mici, organizatorii precizează că va fi amenajat şi un parc de distracţii.

Meşterii populari sunt şi ei prezenţi cu cele mai frumoase cadouri şi exponate lucrate manual cu multă măiestrie, ii cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale.

Intrarea este liberă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel