Shin A-Lam va primi o medalie specială la JO de la Londra
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Scandalul declanșat în semifinalele turneului de spadă, după un final dramatic, de la Jocurile Olimpice de la Londra a determinat Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE) să-i acorde o medalie specială jucătoarei sud-coreene, Shin A-Lam.

[caption id="attachment_214268" align="alignnone" width="640"] Foto: Reuters[/caption]

Medalia va fi decernată pentru a recompensa "dorinţa de a câştiga şi pentru faptul că a respectat regulamentul. Evident, noi înţelegem frustrarea resimţită de sportivă", a declarat un purtător de cuvânt al FIE.

 În schimb,Shin A-Lam a declarat că: "Nu mă face să mă simt mai bine pentru că nu este o medalie olimpică. Nu pot accepta rezultatul, ştiu că a fost o greşeală".

 Sportiva sud-coreeană s-a clasat pe locul patru în proba de spadă de la Jocurile Olimpice, ea luptând în meciul pentru poziţia a treia după o semifinală pierdută dramatic, la finalul căreia a rămas pe planşă plângând o oră. La semifinala cu germanca Britta Heidemann, Shin A Lam a refuzat să accepte decizia oficialilor conform căreia ultima tuşă a adversarei sale a fost valabilă şi scorul final a fost 6-5.

 Sud-coreeanca şi antrenorul său au considerat că Heidemann a depăşit secunda care mai rămăsese pe cronometru pentru a marca punctul. Dacă nu i s-ar fi acordat punctul germancei, Shin A Lam ar fi fost învingătoare, deoarece avea prioritate la egalitate. După o oră în care a rămas pe planşă, singură, cu capul între mâini şi plângând din când în când, alături de Shin A Lam a venit un oficial care i-a confirmat înfrângerea. După ce încă un responsabil a venit la ea să discute, Shin A Lam a izbucnit în lacrimi, s-a ridicat şi a plecat. La scurt timp după acest incident, Shin A Lam a jucat meciul pentru medalia de bronz, cu sportiva chineză Sun Hujie, însă a fost învinsă de aceasta cu 15 tuşe la 11.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel