Shhaideh: Pod peste Dunăre între Brăila și Galați. Investiție majoră
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
 În acest an va începe proiectul podului Brăila - Tulcea, investiţie care va fi finanţată din fonduri europene şi a cărei valoare este de peste 100 de milioane de lei, a declarat, miercuri seară, vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. 

"Cred că nu există Guvern al României să nu-şi fi dorit realizarea acestui pod peste Dunăre, să unească Brăila cu Tulcea. El este inclus în strategia de dezvoltare a Deltei Dunării, finanţat prin programul 'Infrastructură Mare', deci din fonduri europene, cu investiţie exclusivă pentru teritoriul integrat al Deltei Dunării", a punctat Shhaideh la TVR 1, la emisiunea România 9, moderată de Ionuț Cristache. 

Potrivit ministrului Shhaideh, investiţia teritorială integrată Delta Dunării este un instrument pe care l-a folosit în premieră în fondurile europene. 

"Toate programele au rezervat sume pentru toate localităţile din Delta Dunării şi avem un miliard de euro alocaţi acestei structuri, iar proiectul major care se va realiza în cadrul acestei structuri va fi acest pod peste Dunăre. Proiectul este în faza de finalizare a studiului de fezabilitate. Fiind o investiţie majoră, trebuie să parcurgă etape de avizare în comitetul tehnic al Ministerului Transporturilor, iar apoi în comitetul tehnic interministerial pentru că este peste 100 de milioane de lei şi, după ce va avea aceste avize, va fi scos la licitaţie", a mai precizat Shhaideh, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel