"Sharia nu obligă femeile să-și acopere fața și membrele"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Consiliul ideologiei islamice (CII), principala autoritate religioasă din Pakistan, susține că legea islamică nu obligă femeile să își acopere fața, mâinile sau picioarele. 

CII a fost creat în 1962 pentru a informa Parlamentul de la Islamabad cu privire la compatibilitatea legislației cu sharia. Cu toate acestea, președintele CII, Muhammad Khan Sheerani, a "sfătuit femeile să respecte morala și să aibă o atitudine modestă în societate" și le-a recomandat să "își acopere membrele, pentru a evita amenințările sau acțiunile rău intenționate", a declarat purtătorul de cuvânt al instituției pentru AFP, potrivit Agerpres

Potrivit militantei pentru drepturile omului Farzana Bari, decizia Consiliului este "încurajatoare": "Este un semnal pozitiv, clerul pare să-și fi dat seama că legitimitatea sa a fost pusă sub semnul întrebării, iar decizia este destinată să-i îmbunătățească imaginea". Activista a adăugat că "Demnitarii conservatori sunt în defensivă; uitați-vă la decizia Curții Supreme cu privire la legea privind blasfemia- ea încurajează clerul să ia cuvântul și să discute o reformă a acestei legi". 

Declarațiile sale survin în contextul în care, în această lună, Curtea Supremă a confirmat condamnarea la moarte a lui Mumtaz Qadri, ucigașul unui guvernator de provincie care s-a pronunțat în favoarea unei reforme a legii controversate care condamna blasfemia. Verdictul istoric a fost salutat de moderați, fiind considerat o victorie împotriva extremismului religios. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel