Shanghai a atins obiectivul ”zero-COVID”
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (TonyNojmanSK)
Sursă foto: Pexels (TonyNojmanSK)
Shanghaiul a atins obiectivul ”zero-COVID”, propus nu cu foarte mult timp în urmă. 

Oficialii din Shanghai au declarat marți că au atins obiectivul ”zero-COVID la nivel de comunitate”. Ultimele săptămâni au părut a fi un punct de cotitură din campania grea și costisitoare pentru a îmblânzi focarul Omicron. Cu toate acestea, mulți rezidenți rămân sceptici și nu cred că orașul se va redeschide curând.

”Zero-COVID la nivel de comunitate” înseamnă că infecțiile nu se mai regăsesc în afara unităților centralizate de carantină sau a cartierelor aflate sub cele mai stricte blocaje. Obiectivul este o condiție imperativă pentru ridicarea acestor măsuri.

Zhao Dandan, șeful adjunct al Comisiei Municipale de Sănătate din Shanghai, a declarat marți într-o conferință de presă că toate cele 16 districte ale centrului financiar chinez au obținut acum această distincție. Dar 860.000 de oameni rămân sub cel mai strict nivel de izolare, ceea ce înseamnă că nu își pot părăsi casele, scrie CNN

Economia, afectată de măsurile dure împotriva COVID-19

De când liderul Xi Jinping, a promis pe 5 mai că va susține în continuare politica sa ”zero-COVID”, autoritățile din Shanghai au luat măsuri din ce în ce mai dure, anulând livrările de alimente în unele cartiere, forțând rezidenții care au fost testați negativ pentru COVID-19 în carantină guvernamentală și dezinfectând casele fără consimțământul cetățenilor.

Cu toate acestea, în timp ce măsurile dure au alimentat nemulțumirea în rândul rezidenților, se pare că ar fi redus, de asemenea, infecțiile. Shanghai a raportat mai puțin de 1.000 de cazuri noi atât duminică, cât și luni, fiind prima dată când infecțiile au scăzut din 24 martie, potrivit comisiei de sănătate a orașului.

Shanghaiul va reveni la normal până în iunie

Anunțul vine la o zi după ce Shanghaiul s-a angajat să-și ușureze treptat lockdownul și să revină viața normală până în iunie, după șapte săptămâni de carantină impusă de guvern, măsură care a provocat probleme rezidenților și a dat o lovitură devastatoare economiei.

La o conferință de presă de luni, oficialii din Shanghai au declarat că focarul este ”sub control total”, deoarece 15 din cele 16 districte ale orașului au oprit răspândirea comunitară a COVID-19, cu mai puțin de 1 milion dintre cei 25 de milioane de locuitori ai săi încă în izolare strictă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel