Data publicării:

Shakshuka, rețeta de mic dejun tradițional evreiesc

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Shakshuka este o rețetă de mic dejun tradițional evreiesc. Iată cum se prepară...

Ingrediente 

- 200 g ardei gras roșu/kapia/gogoșar

- 100 g ceapă albă

- 400 g roșii

- 50 ml ulei de măsline

- 2-3 căței de usturoi

- 1 linguriță de fulgi de chilli

- 1 linguriță de cumin

- 4 ouă

- 80 g măsline Kalamata

- pătrunjel

- oregano

- ceapă verde

- sare și piper după gust

Cum se prepară

Curățăm ceapa, ardeiul și usturoiul. Ardeiul și ceapa le tăiem julienne, usturoiul mărunt și le punem la călit cu ulei de măsline și puțină sare. Urmează apoi să opărim roșiile, iar pentru asta, punem o cratiță cu apă să fiarbă, scrie chefnicolaietomescu.ro. Punem roșiile crestate ușor în apa care fierbe câteva secunde, după care le scoatem în apă rece.

Le decojim și le tăiem cuburi. Adăugăm roșiile peste compoziția de ardei, alături de măsline și condimente. Continuăm să gătim până se formează un sos. Facem 4 găuri în care punem ouăle și le acoperim cu un capac pentru 3-4 minute sau cât este nevoie pentru coagularea albușului.

Servim cu frunze de oregano și ceapă verde tăiată rondele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel