Shakshuka, rețeta de mic dejun tradițional evreiesc
Shakshuka este o rețetă de mic dejun tradițional evreiesc. Iată cum se prepară...
Ingrediente
- 200 g ardei gras roșu/kapia/gogoșar
- 100 g ceapă albă
- 400 g roșii
- 50 ml ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi
- 1 linguriță de fulgi de chilli
- 1 linguriță de cumin
- 4 ouă
- 80 g măsline Kalamata
- pătrunjel
- oregano
- ceapă verde
- sare și piper după gust
Cum se prepară
Curățăm ceapa, ardeiul și usturoiul. Ardeiul și ceapa le tăiem julienne, usturoiul mărunt și le punem la călit cu ulei de măsline și puțină sare. Urmează apoi să opărim roșiile, iar pentru asta, punem o cratiță cu apă să fiarbă, scrie chefnicolaietomescu.ro. Punem roșiile crestate ușor în apa care fierbe câteva secunde, după care le scoatem în apă rece.
Le decojim și le tăiem cuburi. Adăugăm roșiile peste compoziția de ardei, alături de măsline și condimente. Continuăm să gătim până se formează un sos. Facem 4 găuri în care punem ouăle și le acoperim cu un capac pentru 3-4 minute sau cât este nevoie pentru coagularea albușului.
Servim cu frunze de oregano și ceapă verde tăiată rondele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News