Data publicării:
Sfinții Constantin și Elena. Tort surpriză pentru sărbătoriți. Cum se pregătește
De Sfinții Constantin și Elena, pregătește un tort surpriză pentru sărbătoriții din familia ta. Se pregătește în 50 - 60 de minute. Vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi cu această rețetă, de ziua lor de nume.
Ingrediente necesare pentru tortul cu kiwi şi căpşuni
Blat:
8 ouă
8 linguri de zahăr
8 linguri de făină
un praf de sare
esenţa
Sirop:
200 ml apă
150 g zahăr
esenţa
Crema căpşuni:
250 ml smântână
4 linguri de zahăr pudră
1/2 kg căpşuni coapte
un plic de gelatină
Cremă kiwi:
250 ml smântână
5-6 linguri de zahăr
500 g fructe bine coapte de kiwi
un plic de gelatină
Decor:
6-7 linguri de gem de căpşuni
jumătăţi de căpşuni
felii subţiri de kiwi
opţional frişcă
Cum se prepară tortul cu kiwi şi căpşuni
Se prepară blatul mixând albuşurile cu un praf de sare apoi cu zahărul. Se adaugă şi esenţa, gălbenuşurile zdrobite şi apoi făina. Se coace blatul într-o formă cu inel detaşabil, cu diametrul de 27 cm, în care am pus hârtie de copt, cca.30 min.,la foc potrivit. Se scoate blatul din formă, se lasa să se răcească apoi se taie pe orizontal, în 3 discuri egale ca grosime.
Se prepară siropul, dând în câteva clocote apa cu zahărul apoi la sfârşit se adaugă esenţa. Se lasa să se răcească. Se prepară crema de căpşuni mixând smântâna cu zahărul pudră, cu gelatina hidratată în apă rece şi topită la bain marin, potrivit delly.garbo.ro. Căpşunile curăţate şi spălate, scurse bine de apă, se dau la blender, apoi piureul obţinut se toarnă în smântâna îndulcită. La fel se procedează şi cu crema de kiwi.
Vezi și: Cum se prepară mujdeiul de usturoi. Rețeta clasică și delicioasă
Se montează tortul în forma în care a fost copt. Întâi se aşează primul disc din blat, uşor însiropat, apoi se toarnă crema de căpşuni. Se montează cel de-al 2-lea disc de blat şi el uşor însiropat, deasupra se toarnă crema de kiwi. Se acoperă cu ultimul disc, apoi se unge cu un strat de gem de căpşuni şi se decorează cu felii de kiwi şi jumătăţi de căpşuni. Se dă la rece cel puţin 3 ore, dar de preferat se lăsă de seară până a doua zi.
Se desface forma şi se trece tortul pe platou şi opţional se decorează cu frişcă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News