Sfera metalică misterioasă descoperită pe o plajă din Japonia. Ce ar fi de fapt. Oamenii erau convinși că este "oul lui Godzilla" - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sfera metalică misterioasă descoperită pe o plajă din Japonia. Ce ar fi de fapt. Oamenii erau convinși că este "oul lui Godzilla" / Foto: Captură video Metro
Sfera metalică misterioasă descoperită pe o plajă din Japonia. Ce ar fi de fapt. Oamenii erau convinși că este "oul lui Godzilla" / Foto: Captură video Metro
Află în articol ce ar fi de fapt sfera metalică misterioasă descoperită pe o plajă din Japonia. 

Au apărut noi informații referitoare la sfera metalică misterioasă descoperită pe o plajă din Japonia. Experții au mers să o analizeze și spun că aceasta este asemănătoare cu o geamandură din oțel făcută de compania chineză de construcții navale Nantong Yangfan, scrie Metro.

Vizitatorii plajei Enshu din orașul Hamamatsu au rămas nedumeriți, marți, când au observat o minge ciudată care părea a fi adusă de valuri la mal. Mai exact, un localnic dăduse peste o minge uriașă, iar pentru că nu știa ce este aceasta, a contactat autoritățile. În mediul online s-au răspândit imediat fotografii și filmări cu această minge ciudată, iar speculațiile nu au întârziat să apară. Unii au sugerat că ar putea fi "oul lui Godzilla", în timp ce alții au spus că ar putea fi o nouă formă de "balon spion".

Ce au descoperit experții

Pentru a clarifica lucrurile la fața locului au fost mai mulți experți. Se pare că panica oamenilor a fost în zadar.  Sfera misterioasă ar putea, de fapt, să fie doar o piesă a echipamentului marin obișnuit.

Experții spun că bila mare este similară cu o geamandură din oțel făcută de compania chineză de construcții navale Nantong Yangfan. Aceasta este folosită pentru a ghida marinarii sau pentru a marca pozițiile în ocean.

Potrivit presei locale, obiectul avea în jur de 1,5 metri în diametru și părea a fi ruginit, ceea ce sugerează că ar putea fi făcut din fier. De asemenea, este echipat cu o serie de mânere metalice.

Sfera se afla pe plajă de câteva săptămâni



După ce sfera a fost găsit, fotografiile au fost trimise forțelor de autoapărare japoneze și pazei de coastă pentru o examinare suplimentară. Experții în bombe au fost chiar chemați pe plaja Enshu pentru a investiga ciudata formă sferică.

Zona a fost evacuată rapid în urma descoperirii. Vorbind cu postul public NHK, un localnic care aleargă în mod regulat pe plajă a spus că nu înțelege de ce mingea a devenit brusc în centrul atenției.

"Este acolo de o lună. Am încercat să o împing, dar nu s-a clintit", a spus el pentru presă.

Obiectele identificate în SUA


Vestea vine după ce avioanele de luptă americane au doborât o serie de „obiecte neidentificate” observate în spațiul aerian american și canadian în ultima lună. Președintele Biden a dezvăluit la începutul săptămânii trecute că obiectele doborâte erau, de fapt, cel mai probabil baloane de cercetare.

"Nu știm încă exact care au fost aceste trei obiecte, dar nimic nu sugerează în acest moment că ar fi legate de programul de baloane spionaj al Chinei sau că ar fi fost vehicule de supraveghere din orice altă țară", a spus Biden.

China a susținut, de asemenea, că presupusul balon de spionaj era destinat doar cercetării civile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel