Data publicării:
Sfaturile unui milionar, care a pornit de la zero, pentru a trece cu bine prin recesiune
Recesiunea se apropie și din ce în ce mai mulți oameni își fac griji despre cum vor face față lipsurilor. Un experf financiar și milionar oferă câteva sfaturi prețioase.
Mulți sunt îngrijorați despre cum va arăta situația financiară într-un an, sau chiar în câteva luni, de acum înainte. Cu toate preocupările legate de creșterea economică, este rezonabil ca astfel de îngrijorări să apară. Cheia este să începi să te pregătești de acum, astfel încât să fii asigurat cu banii, în cazul în care o recesiune va lovi în următoarele șase până la 12 luni.
Ann Kaplan are un doctorat în domeniul afacerilor și este antreprenor fintech, conducând o companie de milioane de dolari. Aceasta îi îndeamnă pe oameni să-și amintească că o recesiune poate oferi oportunități pentru a pune în ordine finanțele.
Plasa de siguranță
”Construiți un fond de urgență de 12 până la 24 de luni. Într-o economie stabilă, experții recomandă economisirea cheltuielilor de trai în valoare de trei până la șase luni. În cazul disponibilizărilor, ar fi necesar un fond care să acopere 12 până la 24 de luni, conform sfatului lui Catherine Valega, un expert în domeniu”, spune Kaplan.
E ok să împrumuți bani
”Pregătiți-vă să împrumutați bani. În timpul unei recesiuni, mulți oameni trebuie să împrumute bani pentru a trece prin momente dificile - și este în regulă. Dar atunci când ratele dobânzilor sunt ridicate, creditorii vor analiza cu atenție scorul dvs. de credit, ceea ce face mai dificil, dacă nu mai costisitor, să obțineți aprobarea pentru împrumuturi. Așadar, creați un plan pentru a vă crește scorul de credit. Efectuarea plăților la timp și menținerea soldurilor scăzute sunt cei mai importanți factori atunci când vine vorba de construirea creditului”, scrie experta pentru CNBC.
Cumpără en-gros
”Cumpărați în vrac dacă vă puteți permite. Orice lucru care reprezintă o economie de costuri astăzi de care veți avea nevoie și de care veți folosi în viitor vă va economisi și mai mulți bani mai târziu, dacă inflația continuă. Produsele de bază neperisabile, cum ar fi hârtia igienică, pasta de dinți, șampoanele și săpunurile sau chiar conservele sunt achiziții grozave”, notează Kaplan.
”Optează pentru produse congelate. Dacă cumpărați întotdeauna fructe și legume proaspete, luați în considerare cumpărarea celor congelate. Adesea, produsele găsite în secțiunea congelator sunt la fel de sănătoase, se vor păstra mai mult timp și vor costa mult mai puțin”, adaugă aceasta.
Nu te feri să revinzi și să cumperi la mâna a doua
”Revinde-ți lucrurile. Vânzătorii second-hand au prosperat în timpul Marii Recesiuni. Vinde articolele pe care nu le mai folosești magazinelor second-hand. Pentru a elimina intermediarul, puteți posta articole online pe magazine online”, mai scrie experta.
Directorul general al FMI crede în posibilitatea unei viitoare crize
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a avertizat că perspectivele economiei globale "s-au înrăutăţit semnificativ" din aprilie şi nu ar putea exclude o posibilă recesiune globală anul viitor, ţinând cont de riscurile ridicate, transmite Reuters și Agerpres.
În următoarele săptămâni, FMI ar putea înrăutăţi estimarea privind creşterea de 3,6% a economiei mondiale în 2022, pentru a treia oară în acest an, iar economiştii Fondului încă lucrează la finalizarea cifrelor, a declarat pentru Reuters Kristalina Georgieva. Citește AICI mai multe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News