Sfaturile experților din UK pentru economisirea energiei. Cele 8 trucuri care te vor ajuta să rămâi cu bani în portofel iarna asta
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sfaturile experților din UK pentru economisirea energiei. Cele 8 trucuri care te vor ajuta să rămâi cu bani în portofel iarna asta / Foto: Pixabay, de Michal Jarmoluk
Sfaturile experților din UK pentru economisirea energiei. Cele 8 trucuri care te vor ajuta să rămâi cu bani în portofel iarna asta / Foto: Pixabay, de Michal Jarmoluk
Vezi în articol care sunt sfaturile experților din UK pentru economisirea energiei.

Nu doar românii se tem de posibile facturi mari în această iarnă, ci și britanicii. Guvernul Marii Britanii încurajează deja oamenii să reducă utilizarea gazului și a electricității. Există o mulțime de metode pe care le puteți încerca acasă pentru a reduce costurile - de la scăderea temperaturii pe tur al cazanului până la evitarea utilizării uscătorului de rufe, scrie Daily Mail.

VEZI ȘI: Cum să economisești curent electric pentru a te încadra în cei 255 de kilowaţi

Sfaturile vin pe fondul avertismentelor cu privire la un risc crescut de pene de curent în lunile următoare. Liz Truss a spus deja că o creștere a producției de energie în Marea Britanie este necesară pentru a preveni crize ulterioare, încercând să-i asigure pe britanici că "vom trece peste iarna aceasta"

Pentru a-i liniști pe britanici, experții de la Octopus au venit în ajutorul oamenilor și au oferit o serie de opt sfaturi de top pentru proprietarii de case, trucuri cu care oameni ar putea economisi aproximativ 488 de lire sterline pe an. Firma de energie spune că sfaturile sale i-au ajutat pe clienți să economisească peste 5 milioane de lire sterline la facturi iarna trecută.

Sfaturile experților din UK pentru economisirea energiei

Aici, aruncăm o privire la ceea ce spun experții britanici că ați putea face pentru a vă reduce facturile. Deși sfaturi sunt întocmite pentru britanici, acesta ne-ar putea fi de folos și nouă:

1. Modificați temperatura boilerului/cazanului. Octopus sfătuiește că nivelul implicit al debitului cazanului care setează temperatura apei atunci când iese din unitate este în mod normal prea mare și poate fi redus. Experții din UK spun că ar trebui să reduceți temperatura la 50C pentru încălzire și 55C pentru apă caldă.

2. Nu folosiți uscător de rufe. Energy Savings Trust recomandă ca uscarea rufelor să fie făcută afară, la aer. Astfel veți economisi bani.

3. Folosiți perne pentru uși și geamuri. Ați putea bani evitând risipa de energie prin astuparea golurilor în jurul ușilor și ferestrelor care ar putea provoca curenți de aer, spune Octopus. 

4. Verificați-vă termostatul. Utilizarea termostatului ca întrerupător de pornire/oprire sau amplificator de energie poate duce la irosirea gazului. Octopus vă sfătuiește să îl setați și să îl lăsați aprins atunci când este necesar - setând o temperatură între 18 și 21 C. 

5. Reduceți timpul petrecut în duș. O familie ar putea economisi o sumă frumușică reducând timpul petrecut la duș la patru minute.

6. Folosește becuri LED. Trecerea la becuri LED vă ajuta să economisiți și mai mult, conform Energy Savings Trust. Experții spun că se pot economisi bani și asigurându-vă că stingeți luminile când părăsiți camera.

7. Izolați rezervorul de apă caldă. Experții din Marea Britanie spun că o jachetă cu grosimea de 80 mm peste butelia ta de apă caldă te-ar putea să îți aducă niște bani în plus în portofel pentru că așa apa se va răci mai greu. Un tub de spumă poate fi folosit pentru a izola conductele de apă caldă expuse.

8. Trageți draperiile devreme. Tragerea perdelelor înainte de a se întuneca poate ajuta, de asemenea, casa să păstreze mai multă căldură cu mai puțină energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel