Urmărește emisiunea live
Sfaturi utile care merită puse în aplicare dacă vrei să prelungești viața canapelei de acasă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Vă prezentăm câteva sfaturi utile pentru a reuși să prelungiți viața canapelei din sufragerie.

Cine nu apreciază o cameră curată, ordonată, care să inspire la relaxare? Dacă după zi de muncă istovitoare tot ce îți dorești este să îți recapeți forțele privind un film bun, citind o carte sau povestind cu partenerul de viață, cu siguranță îți dorești să te afunzi într-o canapea confortabilă, care să te inspire să te deconectezi de la agitația urbană.

Realitatea, de cele mai multe ori, devine alta atunci când ajungi acasă - copilul sau animalul de companie tocmai au pătat canapeaua, iar după 8 ore petrecute la birou acum ești nevoită să faci și curățenie.

Nu te pierde cu firea! Oricât de mult ne-am dori ca lucrurile din casă să își păstreze frumusețea vreme îndelungată, sunt lucruri pe care nu le putem controla. Mânuțele de ciocolată topită ale copiilor, lăbuțele murdare ale patrupedelor, picăturile de vin vărsate din neatenție sunt realități obișnuite în orice familie.

Totuși, sunt câteva metode pe care ar fi bine să le pui în practică dacă vrei ca modelul de canapea recent achiziționat să își păstreze frumusețea vreme îndelungată. Iată 3 dintre ele:

Canapea versus animal de companie - cât de mult are de suferit canapeaua?

Animăluțelor de companie, în special pisicilor, nu prea le plac piesele de mobilier, cu atât mai puțin canapelele. Dacă ai o pisică, nu o dată ai văzut-o ascuțindu-și ghearele de marginile canapelei. Iar dacă ai un câine te-ai obișnuit cu firele de păr de pe haine. În cazul pisicilor, dacă vrei să nu mai zgârie canapeaua, poți opta pentru achiziția unui sisal și tăierea unghiilor în mod regulat - salvează canapeaua, dar este și benefic pentru pisicuțe să aibă ghearele scurte.

În cazul câinilor, care preferă să doarmă pe canapea sau să te însoțească la film, o bună opțiune este să le achiziționezi pătuțuri speciale, în care să se relaxeze. Orice animal de companie este teritorial, așa că se va bucura nespus să aibă propriul loc de relaxare sau de somn.

Acoperă-ți canapeaua

Fie că ai sau nu un animal de companie, la un moment dat tot vor exista accidente care vor păta canapeaua. Astfel, o bună idee este să o acoperi cu o pătură, o cuvertură sau cu un model colorat de huse universale colțar. Dincolo de utilitatea lor, husele de canapea sunt și o bună soluție de a schimba designul întregii încăperi. Vei găsi o gamă variată de modele și culori, de la imprimeuri geometrice, la cele florale sau abstracte. Cu siguranță ai de unde alege!

Curăță petele imediat

Așa cum spuneam anterior, dacă nu acoperi canapeaua se pot întâmpla diverse accidente care pot păta țesătura. În cazul în care ai pătat canapeaua cu mâncare se recomandă folosirea apei calde și a săpunului, iar cu o cârpă moale sau cu un burete să freci cu mișcări circulare până pata este eliminată complet.

În cazul petelor de grăsime de pe canapea folosește bicarbonat de sodiu cu puțină apă, pe care să îl împrăștii în zonele pătate. Lasă-l să acționeze circa 10 minute, apoi aspiră resturile de bicarbonat de pe canapea. Pentru a nu rămâne alb tamponează cu un prosop umed zona unde a existat pata.

Petele mai închise la culoare, cum sunt cele de vin roșu sau de fructe de pădure, ies cu apă minerală. Pune apa minerală pe pată, apoi tapotează cu un prosop sau lavetă curate. Dacă nu, amestecă o lingură de oțet cu una detergent și patru căni de apă, aplică pe pată și lasă soluția să acționeze 5 minute, după care ștergi.

În cazul în care ai un copil, iar petele de cerneală îți dau mari bătăi de cap, atât pe hainele lui, cât și pe canapea, folosește un solvent pentru curățarea uscată, apoi curăța pata din exterior către interior, conform Ele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel