Data publicării:

Sfaturi pentru tinerii politicieni de la o deputată PSD / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ana-Maria Cătăuță (PSD), la Generația Schimbării.
Ana-Maria Cătăuță (PSD), la Generația Schimbării.
Ana-Maria Cătăuță, Deputată PSD, a fost invitată la emisiunea Generația Schimbării, moderată de Narcis Neagoe, unde a oferit câteva sfaturi pentru tinerii politicieni. 

„Ce sfaturi le-ați da tinerilor la intrarea în politică, la începutul carierei?”, a întrebat Narcis Neagoe. 

„Nu știu dacă pot să dau sfaturi. Ce a contat pentru mine a fost să fiu foarte serioasă, să muncesc foarte mult, să nu iau un refuz ca pe o decizie finală și să insist atunci când eu cred în ceva. Cred că e foarte important să nu pierzi nicio secundă cine ești tu, să nu-ți pierzi valorile și să nu ți se urce la cap, asta e foarte ușor. Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să muncești foarte mult pentru ce îți dorești.

Iluzia că dacă ai ajuns într-un post, dintr-o dată devii altcineva, sau ți se cuvin niște lucruri, e total greșită. Ești acolo, cel puțin într-o funcție publică, ca să servești, nu ca să fii servit. Trebuie să înțeleagă foarte clar acest lucru. Pe de altă parte, politica este foarte antrenantă. Există foarte puține momente în care te plictisești.

Simțul, mirosul puterii și al influenței îți arată mult mai clar caracterele oamenilor din jurul tău. Primești niște lecții de viață mai condensat și mai repede decât ai primi în multe alte domenii, dar la finalul zilei când lucrezi la un proiect și vezi că trece și că datorită muncii tale se vor întâmpla niște lucruri care sunt benefice pentru societate, îți dă o încredere și o putere de a merge mai departe.

Politica e un domeniu în care trebuie să ai stomac. Vine și cu foarte multă încrâncenare, mai ales acum în epoca tehnologiei, vine cu foarte multe reacții negative pe social media. Unele sunt foarte violente, există un impact emoțional. Politica nu are neapărat o imagine foarte bună în societate și există această impresie că dacă ești în politică ești corupt, sau ai un interes ascuns. În multe cazuri nu pot să neg că ar fi adevărat, dar nu e atât de universalizată încât să spui că toți cei din politică sunt la fel.", a spus Ana-Maria Cătăuță la emisiunea „Generația Schimbării" de la DC News. 

Youtube video image

 

VEZI ȘI: Noua față a Guvernului și meritocrația vs. cotele de gen / video https://www.dcnews.ro/noua-fata-a-guvernului-si-meritocratia-vs-cotele-de-gen-video_920255.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel