Nutriționistul Mihaela Bilic ne sfătuiește să nu mâncăm foarte multe preparate la o singură masă și să prelungim timpul între acestea.
"La capitolul mic dejun, cel mai indicat este drobul. Fiind un preparat din organe de miel sau pui fiert, amestecate cu multe verdețuri și apoi făcute la cuptor, fără multă grăsime, este și o bogată sursă de proteine. Ca garnitură ar trebui să facem o salată din legume proaspete, beneficul ou fiert, care este o esență de nutrienți, ajută ficatul și digestia. Cașul poate fi adăugat fără probleme, fiind considerat un tip de brânză slabă. Pentru prânz indicată este ciorbă de miel făcută cu borș.
Despre stufat numai de bine, ceapă și usturoiul din belșug, este plin de fibre și foarte sănătos. La cină avem friptură de miel la cuptor cu vin și mirodenii, pe care de altfel o putem mânca și rece. Că variantă altenativă a mezelurilor, punem lângă ea un mix de salată verde din belșug, ceapă verde, castraveți și chiar roșii”, a spus medicul nutriționist la Vorbește Lumea.
Un alt medic nutriționist, Adina Rusu, recomandă să ne planificăm meniul astfel încât să nu facem asocieri alimentare care să fie greu de digerat.
„Este indicat să nu asociem alimentele foarte grase la aceeaşi masă, cum ar fi salatele cu maioneză şi preparatele din carne cu multe grăsimi. De asemenea, nu este indicat consumul unor cantităţi mari de alcool, iar băuturile îndulcite ar trebui evitate.
În ceea ce priveşte dulciurile, indicat ar fi să ne limităm doar la preparatele tradiţionale, cum sunt cozonacul şi pasca, pe care le putem consuma, în porţii mici, la gustările dintre mese”, a explicat dr. Adina Rusu, medic nutriţionist, potrivit Ziarul de Iași.
Chiar dacă vom consuma cantităţi mai mari de alimente la masa de sărbătoare, medicii subliniază că înfometarea ulterioară nu este o soluţie pentru a „compensa” acest consum. Indicat este să revenim treptat la o alimentaţie echilibrată, săracă în grăsimi şi în zaharuri, fără prăjeli sau alimente procesate. Este important să nu adoptăm brusc o alimentaţie extrem de restrictivă, pentru a nu trece organismul dintr-un dezechilibru în altul, de la prea multă mâncare la prea puţină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- România e cu un pas înainte față de țările Schengen. Despescu: Toți apreciază modelul românesc. Suntem bifați ca model de urmat / video
- Cine a fost iubirea secretă a lui Toma Caragiu. Din cauza ei actorul a intrat în depresie și a stat închis în bibliotecă zile la rând
- Corneliu Ștefan: În Dâmbovița s-au pornit motoarele în cel mai mare proiect cu fonduri europene din istoria Regiunii Sud-Muntenia
- Air Schengen și nu prea. Românii, controlați pe aeroporturile din Paris și Viena. Klaus Iohannis anunță "o discuţie foarte serioasă"
- Tânărul întors din Olanda care și-a deschis grădină cu lalele pe 2.000 de mp. Accesul pentru public este liber, iar ședința foto profesională e inclusă
- Răsturnare de situație la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Ce a decis familia pentru cel supranumit „Stăpânul Moldovei“
- Scenariul lui Adrian Năstase privind războiul din Ucraina / video
- Visul gălățenilor a devenit realitate. A fost lansată nava de pasageri
- Ninge în mai multe zone din România. Imaginile zilei, cu pomii înverziți acoperiți de zăpadă, după temperaturi de peste 30°C / foto și video în articol
- Salariu 1.000 de euro în țară sau 2.000 de euro în străinătate. Româncă: Știu că pare o nebunie sau o prostie ce zic / video
- Hoteluri de 7 stele în România! Ministrul Economiei, anunț din Qatar despre investițiile în turism
- Abuzul economic în divorț. Psiholog: Îți ține banii și cardurile. Se asigură că nu vei avea bani de avocat
- Doi instructori auto englezi, fără cuvinte după ce au mers cu taxiul în București. „Au venit a doua zi și au făcut scandal”