Sfatul de aur primit de Magda Catone de la Amza Pellea, profesorul ei de actorie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video
captură video
Magda Catone și-a deschis sufletul în fața lui Denise Rifai la "40 de întrebări".

În cea mai recentă ediție a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, invitată a fost actrița Magda Catone. A vorbit, printre altele, și despre impactul pe care titanul actoriei Amza Pellea l-a avut asupra vieții ei.

Întrebată care este lecția de viață cea mai de preț primită de la Amza Pellea, actrița a răspuns fără să stea prea mult pe gânduri:

"Să fii om. E, de fapt, foarte greu să fii om. Într-un jurnal al lui Steinhardt citeam că lumea e împărțită în oameni și neoameni. Calitățile lui Amza erau pentru noi cum ar fi să ne atingem de prezența lui și să fim alături de el și-n ocazii complet tralala când ne traversa strada până la cofetăria Intercontinental sau mergeam cu el cu mașina... Erau niște situații ca de vacanță. Adică aveam ocazia să fim alături de un prieten, nu de profesorul nostru. Era foarte liber, foarte deschis, era... un om."

"Nu știu dacă mi-e dor de Șerban"

Denise Rifai a întrebat-o dacă la 10 ani după moartea lui Șerban Ionescu s-a împăcat cu moartea lui și dacă îl mai visează, așa cum i se întâmpla cu ani în urmă. Magda Catone a răspuns: "Parcă nu îmi vine să cred că au trecut 10 ani. Deși el nu mai este printre noi, am încercat să îi ducem numele mai departe. Au rămas filme lui, iar noi, familia, le ținem memoria vie prin munca lor, care bucură. Filmele și spectacolele lui filmate, ca să poată crește și cei care vin din urmă sub umbra oblăduitoare a celor care nu mai sunt, dar care au fost deschizători de drumuri."

"Ziceam că nu-l visez, decât rar și așa se întâmplă, nu știu, câteodată aproape în preajma zilei lui, să zicem, la sărbători. Ultima dată l-am visat îmbrăcat într-un pulover roșu și oferindu-ne nouă un fagure de miere și m-am trezit foarte bucuroasă, știi. Nu știu dacă mi-e dor de Șerban, îl am pe Carol și cum spuneam este o prelungire a lui Șerban" a mai spus actrița, vizibil emoționată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel