SFÂNTUL MINA, 11 noiembrie. Tradiții și obiceiuri
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Sfântul Mina este protectorul celor păgubiți. 

SFÂNTUL MINA, 11 noiembrie. Tradiții și obiceiuri. Sfântul Mina îi ajută pe cei nedreptățiți în procese și pe cei care au pierdut ceva sau au fost înșelați.

SFÂNTUL MINA, 11 noiembrie. Tradiții și obiceiuri. Oamenii care au pierdut ceva sau au fost înșelați merg în 11 noiembrie la Biserica Sfântul Mina din București, cu credința că vor recăpăta ce au pierdut, dacă se roagă la moaștele sfântului. Același sfânt este și cel care îi apără pe călători de hoți. 

SFÂNTUL MINA, 11 noiembrie. Tradiții și obiceiuri. Credința spune că ziua de Sfântul Mina e respectată și de hoți. 

SFÂNTUL MINA, 11 noiembrie. Tradiții și obiceiuri. Femeile merg la biserică în această zi pentru a duce lumânări şi le lipesc la sfeşnice cu capătul pe care de obicei îl aprind. Potrivit tradiţiei, se crede că schimbă gândurile duşmanilor. 

[citeste si]

SFÂNTUL MINA, 11 noiembrie. Tradiții și obiceiuri. În această zi importantă, enoriașii nu au voie să iasă din biserică cu mâna plină. Așadar, nu e indicat să iei lucruri chiar dacă sunt sfințite. 

SFÂNTUL MINA, 11 noiembrie. Tradiții și obiceiuri. Oamenii deznădăjduiți care se roagă Sfântului Mina în această zi capătă putere și încredere în forțele lor.

SFÂNTUL MINA, 11 noiembrie. Tradiții și obiceiuri. Cei care nu pot ajunge la biserică e bine să aprindă o lumânare acasă, în dreptul icoanei cu Sfântul Mina.

SFÂNTUL MINA, 11 noiembrie. Tradiții și obiceiuri. În această zi se spun rugăciuni și pentru dușmani, pentru infractori, pentru ca Dumnezeu să le lumineze mințile și sufletele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel