”Sfântul Martin”, la București. Spectacol aniversar la ”30 de ani de prietenie și parteneriat româno – german”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Celebra poveste a Sfântului Martin de Tour este de prezentată publicului din București într-un spectacol în limba germană, la Teatrul Coquette.

Teatrul Coquette prezintă, vineri 11 noiembrie, de la ora 19.00 premiera spectacolului „Sfântul Martin”, din distribuție făcând parte actorii Pavel Bârsan, Gabriel Costan, Mihai Căpățînă și Ingrid Bonța.

Este vorba despre o dramatizare, care îl prezintă pe Martin ca om, în confruntări cu tot felul de situații dificile de viață și nu numai. Somat să se prezinte în fața împaratului Iulian al Romei ca războinic, aruncat în luptă fără voia sa, Martin a supraviețuit războiului în care și-a pierdut prietenul cel mai bun. Publicul îl urmează pe Martin în călătoria sa de acasă, de unde își ia rămas bun de la mama sa, până în fața împăratului, prin luptă, până la numirea lui ca episcop.

Piesa ”Sfântul Martin” este o poveste emoționantă, o pledoarie împotriva războiului și o comemorare ale victimelor tuturor războaielor. Acest spectacol nu prezintă numai scene celebre și actele de binefacere ale Sfântului Marin, ci și dificultățile pe care acesta le-a întâmpinat.

Regia este semnată de Ingrid Bonța, costumele de Izabela Cotescu și Liana Dumitru, scenografie decoruri și graphic design-ul de Lucian Țigănuș.

Spectacolul este realizat cu sprijinul Ambasadei Germane în România și al Institutului Goethe București în cadrul aniversării a “30 ani de prietenie și parteneriat româno – german în Europa“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel