Urmărește emisiunea live
Sezonul se schi la Poiana Brașov a fost prelungit
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
 Sezonul se schi la Poiana Brașov a fost prelungit  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Sezonul se schi la Poiana Brașov a fost prelungit / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Sezonul de schi în Poiana Brașov este posibil să se prelungească până la începutul lunii mai, în funcție de condițiile meteorologice.

Administratorii domeniului schiabil din Poiana Brașov au luat decizia oficială de a prelungi sezonul până în data de 18 aprilie, cel puțin într-o primă etapă. În funcție de condițiile meteo, dar și de restricțiile impuse de evoluția pandemiei cu noul coronavirus pârtiile ar putea să rămână deschise chiar până la începutul lunii mai. Astfel, până în data de 18 aprilie ar urma să fie practicabile toate pârtiile și să funcționeze toate instalațiile de transport pe cablu.

Oficial, sezonul de schi trebuia să se încheie din data de 28 martie, potrivit contractelor semnate cu Ana Teleferic, care se ocupă de administrarea instalațiilor de transport pe cablu și Comprest, care se ocupă de întreținerea pârtiilor. Decizia vine și în contextul  în care, în ultimii ani, iarna a tot venit cu întârziere, și practic sezonul de schi 2020 – 2021 s-a deschis abia în primele zile ale acestui an, din cauza lipsei zăpezii, dar și a temperaturile ridicare, care nu au permis nici producerea de zăpadă artificială.

După ce rata infectărilor în municipiul Braşov a crescut foarte mult în ultima perioada autorităţile locale au decis să impună restricţii şi pentru turişti, cum ar fi închiderea zonelor de apre-schi și terasele de la baza pârtiilor, precum și să stabilească noi circuite pentru zonele de așteptare de la instalațiile de transport pe cablu, potrivit BizBrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel