Sexul fără obligații, benefic pentru sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Un studiu realizat de două echipe de la Universitatea New York şi de la Universitatea Cornell sugerează că escapadele sexuale fără obligații au efecte pozitive, infirmând ipoteza potrivit căreia aceste relații ar duce la depresie şi la scăderea respectului de sine.

La cercetare au luat parte studenţi singuri, care au documentat timp de 12 săptămâni toate relaţiile ocazionale pe care le-au avut în această perioadă, precizând de asemenea cum s-au simţit după respectivele aventuri, potrivit Time.

Astfel, tinerii care au avut parte de partide de sex s-au simţit mai bine decât cei care nu au avut parte de acţiune.

Citește și: Un nou tip de sex. De ce face furori printre cupluri

De asemenea, cei din primul grup au declarat că sunt mai puţin stresaţi şi se simt mai echilibraţi emoţional după aceste aventuri.

La studiu au participat şi studente. Anterior, alte cercetări sugeraseră că femeile nu prea au parte de orgasm în timpul unor legături de acest fel.

Acest studiu nu a punctat diferenţe semnificative între bărbaţi şi femei în privinţa satisfacţiei după o partidă ocazională de sex.

Citește și: Vezi ce efecte are orgasmul asupra creierului

Concluzia cercetătorilor este că persoanele care îşi doresc să aibă acest fel de relaţii ar trebui să treacă la acţiune, iar cei care nu simt nevoia de aventuri, să nu le încerce. Esenţial este ca fiecare să-şi urmeze nevoile şi dorinţele, spun experţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel