Sevil Shhaideh, contract de dezvoltare de 43 de milioane de lei
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Vicepremierul Sevil Shhaideh a semnat contractul de fazare a proiectului prin care se reabilitează şi extind reţelele de apă şi apă uzată din municipiul Tulcea şi din oraşele Sulina, Isaccea şi Măcin.

Contractul de prelungire a perioadei de punere în practică a proiectului iniţiat în anul 2010 de societatea Aquaserv SA din judeţul Tulcea a fost semnat marţi de vicepremierul României, urmând a fi finanţat din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi are în vedere încheierea lucrărilor începute în urmă cu mai mulţi ani. 

'Contractul de finanţare are o valoare totală de 42,9 milioane de lei şi are ca obiect fazarea proiectului de reabilitare şi extindere a sistemelor de apă şi apă uzată în 4 localităţi din judeţul Tulcea: Tulcea, Sulina, Isaccea şi Măcin. Este vorba despre continuarea şi finalizarea lucrărilor privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi a sistemului de colectare a apei uzate începute prin POS Mediu 2007-2013', se arată în comunicatul de presă al MDRAPFE. 

Din suma totală, 35 de milioane de lei reprezintă alocarea europeană prin POIM 2014-2020, iar restul contribuţia Guvernului României. 

Potrivit sursei, prin contract se vor realiza reabilitarea a 14,6 kilometri de reţele de distribuţie a apei potabile şi extinderea lor cu 2,2 kilometri, o staţie de tratare a apei la Sulina, trei rezervoare de apă, se vor instala 1.010 contoare de apă şi un sistem SCADA. Sunt prevăzute, totodată, reabilitarea a 6,9 kilometri de reţele de canalizare, extinderea lor cu 10,2 kilometri şi realizarea a două noi staţii de pompare a apei uzate, relatează Agerpres.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel