Severin: În cazul meu este o înscenare. Din punct de vedere personal, soluţiile sunt egale, oricare ar fi ele
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
severin adrian
severin adrian

Eurodeputatul român Adrian Severin a declarat luni seară, la finalul primei audieri cu uşile închise din Comisia de afaceri juridice a PE (JURI) privind cererea de ridicare a imunităţii sale europarlamentare, legată de cazul 'The Sunday Times', că din punctul său de vedere soluţiile sunt egale, oricare ar fi ele.

Din punct de vedere personal, orice decizie este bună, pentru că eu sunt şi interesat, şi doritor să se facă o investigaţie profesionistă, dacă se poate obiectivă şi neutră, pentru că numai o asemenea investigaţie poate duce la clarificarea lucrurilor. Din punctul meu de vedere, soluţiile sunt egale, oricare ar fi ele. Din punctul de vedere al PE, lucrurile sunt ceva mai complexe, pentru că se pune problema dacă o faptă care se presupune a se fi comis exclusiv în Parlamentul European, în legătură cu Parlamentul European şi cu efecte numai, eventual, asupra PE trebuie cercetată de către autorităţile naţionale. Este o chestiune ce ţine de cunoscuta dezbatere 'comunitarism versus naţionalism sau guvernamentalism', a spus Severin, potrivit Agerpres.

Reporterii britanici de la 'The Sunday Times' au propus unui număr de 60 de membri ai Parlamentului European să le plătească diverse sume în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar fi fost susţinută şi promovată de respectivii deputaţi. Trei dintre aleşii europeni ar fi acceptat - Adrian Severin, Zoran Thaler şi Ernst Strasser.

Eurodeputatul român a adăugat că a început deja procedurile pentru darea în judecată a publicaţiei 'The Sunday Times'.

Discuţia de luni seară din JURI a fost doar prima etapă din cadrul procedurii de ridicare a imunităţii eurodeputatului român. Raportorul PE în acest caz, Francesco Speroni, va elabora apoi un raport care va fi supus votului în Comisia JURI în luna iunie, iar ulterior în plenul Parlamentului European

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel