Seulul consideră că este prematur să o numească succesoare pe fiica lui Kim Jong-un
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Seulul consideră că este prematur să o numească succesoare pe fiica lui Kim Jong-un / Foto: Agerpres
Seulul consideră că este prematur să o numească succesoare pe fiica lui Kim Jong-un / Foto: Agerpres
Seulul transmite că este prematur să o numească succesoare pe fiica lui Kim Jong-un.

Ministrul coreean al Unificării, Kwon Yong Se, consideră că este prea devreme pentru a spune dacă fiica liderului nord-coreean Kim Jong-un poate fi considerată moștenitoarea lui, scrie Interfax.

"Chiar dacă Coreea de Nord își începe acum planul de succesiune, rămâne întrebarea dacă va fi capabilă să conducă regimul nord-coreean, care se concentrează pe armată", a declarat Kwon Yong Se într-un interviu pentru radioul CBS.

El a remarcat că societatea din Coreea de Nord este mult mai patriarhală decât cea din sud. Potrivit acestuia, este prea devreme pentru a o considera pe Kim Joo-e drept succesoarea tatălui său - Kim Jong-un.

Kim Jong Un are un fiu?

Kwon Yong Se a adăugat că până acum la Seul nu pot confirma dacă Kim Jong Un are un fiu, care este considerat primul său copil. În plus, Secretarul Unificării și-a exprimat opinia că, în viitor, Nordul poate lansa o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) într-un unghi normal, permițându-i să zboare cu o rază de acțiune capabilă să lovească continentul SUA.

"Nordul ar putea, de asemenea, să-și testeze ICBM-ul cu o rază de acțiune de peste 13.000 de kilometri, care ar putea cădea undeva în Oceanul Pacific", a spus el.

În opinia sa, Phenianul ar putea efectua în curând și un al șaptelea test nuclear. Kwon Yong Se a remarcat că RPDC "a pregătit bine tunelurile nr. 3 și nr. 4 la locul său de testare nucleară din Pungeri (pentru experiment)".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel