Serghei Şubenkov, recordul anului la 110 m garduri
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Atletul rus Serghei Şubenkov a stabilit cea mai bună performanţă mondială din 2018 în proba de 110 m garduri, fiind cronometrat în 12sec.92/100, luni, cu ocazia 'Memorialului Istvan Gyulai', desfăşurat în Ungaria, la Szekesfehervar.

Şubenkov (27 ani), campion mondial la Beijing, în 2019, s-a apropiat astfel la doar o sutime de secundă de recordul european deţinut de britanicul Colin Jackson (12sec.91/100). Rusul deţinea şi precedenta performanţă a sezonului, realizată pe 19 iunie, la Montreuil, în apropiere de Paris.

Polonezul Wojciek Nowicki a reuşit, la rândul său, să îmbunătăţească o altă performanţă mondială, la aruncarea ciocanului, cu 81,85 m, depăşindu-l pe compatriotul său Pawel Fadjek (81,14 m). Spectatorii prezenţi în tribunele stadionului din Szekesfehervar au asistat şi la o tentativă de doborâre a recordului mondial la săritura în înălţime, aflat de 25 de ani în posesia cubanezului Javier Sotomayor (2,45 m).

După ce a trecut de ştacheta înălţată la 2,40 m, pentru a 13-a oară în cariera sa, qatarianul Mutaz Essaz Barshim, dublu medaliat olimpic, a încercat să sară la 2,46 m, fiind foarte aproape să-şi realizeze visul la prima sa tentativă, însă în final a eşuat. Şubenkov şi Barshim sunt două dintre vedetele reuniunii de la Lausanne, a 8-a etapă a Ligii de Diamant, programată pe 5 iulie.

La 400 m feminin, campioana olimpică Shaunae Miller din Bahamas s-a impus în 49sec.53/100, la doar o sutime de cea mai bună performanţă mondială a anului, pe care o deţine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel