Serghei Lavrov, declaraţie delirantă: Washingtonul foloseşte Ucraina ca instrument de război împotriva Rusiei
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 03 oct 2022, 20:15
WhatsApp
Fotografie de la Алесь Усцінаў, Pexels
Fotografie de la Алесь Усцінаў, Pexels
Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, acuză SUA că se foloseşte de Ucraina ca de un "instrument de război" împotriva Rusiei. 

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat luni Washingtonul - şi Occidentul în ansamblu - că foloseşte Ucraina ca instrument de război împotriva Rusiei, el făcând o comparaţie cu acţiunea Germaniei împotriva URSS în al Doilea Război Mondial, relatează agenţia EFE.

În prezent, Statele Unite şi-au subordonat practic întregul Occident colectiv, mobilizându-l pentru a transforma Ucraina într-un instrument de război împotriva Rusiei, la fel cum la vremea sa Hitler a pus sub arme majoritatea ţărilor din Europa pentru a ataca Uniunea Sovietică, a spus Lavrov în plenul parlamentului rus la şedinţa de ratificare a anexării la Rusia a patru regiuni ucrainene, scrie Agerpres.

Lavrov acuză SUA de ipocrizieÎn plus, şeful diplomaţiei ruse consideră că Statele Unite ar da dovadă de ipocrizie pentru că acuză Rusia de lansarea unei agresiuni neprovocate împotriva Ucrainei, el afirmând că Washingtonul a folosit argumente fabricate pentru a invada ţări precum Haiti sau Panama, ori pentru a lansa războaie în Vietnam, Irak sau Libia.

Rezoluţiile Adunării Generale a ONU care condamnau acestea şi alte acţiuni agresive ale SUA, americanii pur şi simplu le-au ignorat. Le-au intrat pe o ureche şi le-au ieşit pe cealaltă, a remarcat Lavrov.

Spre deosebire de SUA şi NATO, care au bombardat Iugoslavia, au distrus Irakul şi au adus haosul în Libia, Moscova nu reacţionează în faţa ameninţărilor fabricate în ţări îndepărtate, a mai susţinut şeful diplomaţiei ruse în intervenţia sa în plenul Dumei de Stat.

El mai crede că, la fel ca în cazul invaziei Germaniei împotriva URSS în anul 1941, actualele planuri ale Occidentului nu se vor realiza.

Într-o altă intervenţie, luna trecută la Adunarea Generală a ONU, Lavrov a vorbit despre rusofobia fără precedent a Occidentului.

Declarându-se victorios în Războiul Rece, Washingtonul s-a erijat aproape într-un trimis al lui Dumnezeu pe Pământ, fără nicio obligaţie, dar cu dreptul sacru de a acţiona în impunitate oriunde şi oricând, a acuzat el Lavrov în acel discurs.

Rusofobia oficială a Occidentului este fără precedent, amploarea ei este grotescă. Ei nu ezită să-şi declare nu doar intenţia de a provoca o înfrângere militară ţării noastre (în Ucraina), ci şi de a distruge Rusia, a remarcat ministrul rus.

Lavrov anunță de la tribuna ONU că teritoriile ucrainene anexate vor intra sub doctrina nucleară pentru apărarea teritoriului rus

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat sâmbătă, la New York, că regiunile din Ucraina în care au loc referendumuri vor fi sub protecţia deplină a Rusiei dacă vor fi anexate de Moscova, informează Agerpres, care citează agenția internațională Reuters.

Ministrul rus de externe, adresându-se Adunării Generale a ONU şi presei mondiale, a încercat să justifice invazia în Ucraina începută în februarie, repetând afirmaţiile false ale Moscovei conform cărora guvernul ales de la Kiev a fost instalat în mod ilegitim, este plin de neo-nazişti, iar în estul ţării vorbitorii de limbă rusă sunt oprimaţi.

Rusia a lansat vineri referendumuri în patru regiuni din estul Ucrainei (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie), cu scopul de a anexa aceste teritorii luate cu forţa.

"În urma acelor referendumuri, Rusia va respecta, desigur, exprimarea voinţei acelor oameni care de mulţi ani suferă de pe urma abuzurilor regimului neo-nazist" a declarat Lavrov în cadrul unei conferinţe de presă, după intervenţia avută în cadrul Adunării Generale. CITEŞTE AICI MAI MULT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?