Data publicării:

Serbia, obligată să joace cu porţile închise următorul meci din preliminariile EURO 2020 (UEFA)

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Serbia va disputa cu porţile închise următorul său meci din preliminariile EURO 2020, pe 14 noiembrie împotriva Luxemburgului, din cauza comportamentului rasist al unora dintre fanii sârbi în cursul meciului cu Portugalia (2-4), disputat luna trecută la Belgrad, a anunţat Uniunea europeană de fotbal (UEFA), citată de Reuters.

Federaţia de la Belgrad a fost inculpată, de asemenea, pentru invadarea terenului de către suporteri, declanşarea de focuri de artificii, "scandări ilicite" şi întârzierea loviturii de start a meciului.

"Comisia de Control, Etică şi Disciplină a ordonat Federaţiei de fotbal din Serbia să dispute următoarele sale două meciuri din competiţiile UEFA, ca asociaţie gazdă, cu porţile închise, cel de-al doilea fiind suspendat pe o perioadă probatorie de un an", a precizat UEFA într-un comunicat.

Serbia a fost condamnată, totodată, la plata unei amenzi de 33.250 euro, fiind obligată să afişeze un banner pe care să scrie "#EqualGame", alături de logo-ul UEFA, la meciul de pe teren propriu cu Ucraina, programat pe 17 noiembrie.

Naţionala sârbă ocupă locul al treilea în Grupa B a preliminariilor continentale, cu 9 puncte mai puţin decât Ucraina, care s-a calificat deja la turneul final de anul viitor, şi la un punct în spatele Portugaliei, campioana en titre a Europei, aflată pe locul secund.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel