Sepsi OSK a răsturnat tabela cu Olimpija Ljubljana, în Conference League. Rezultat final
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Echipa de fotbal Sepsi OSK a învins, cu scorul de 3-1, formaţia slovenă Olimpija Ljubljana, după ce a fost condusă din minutul 4 al primei reprize, în prima manşă a turului secund preliminar al Europa Conference League. 

Formaţia condusă de Cristiano Bergodi a reuşit să se impună cu 3-1 după ce în minutul 4 al întâlnirii era condusă cu 1-0. Oaspeţii au reuşit să înscrie prin tânărul Svit Seslar, care l-a învins cu capul din capul din colţul careului de 6 metri pe portarul Roland Niczuly. După deschiderea scorului, câştigătoarea Cupei României a început să preseze din ce în ce mai mult, ratând ocazii prin Bălaşa (minutul 18), Ion Gheorghe (21) şi Păun (31).

Dar prima şansă cu adevărat importantă de a egala i-a aparţinut lui Bălaşa, cel care în minutul 34 a trimis cu capul de la aproximativ 11 metri, dar mingea a fost respinsă de un fundaş advers de pe linia porţii.

A fost apoi rândul lui Mario Rondon să treacă pe lângă gol, în minutul 44 mingea trimisă de el tot cu capul lovind bara transversală. Sepsi OSK a continuat să atace şi în minutele de prelungire, iar insistenţa a dat roade, Mihai Bălaşa reuşind să obţină o lovitură de la 11 metri după un fault al lui David Sualehe, care a fost şi avertizat cu cartonaş galben. Marius Ştefănescu a executat lovitura de pedeapsă, dar mingea a fost respinsă în faţă de portarul Matevz Vidovsek.

Ştefănescu a avut însă reacţie şi a reuşit în cele din urmă să trimită mingea în plasă din 4 metri aducând egalarea (45+4). Repriza a doua a început în aceeaşi notă de dominare a celor de la Sepsi, primele şanse de a prelua conducerea pe tabelă fiind semnate de Golofca. Mai întâi în minutul 46, când mingea sa trimisă de el a trecut puţin peste poartă, iar 4 minute mai târziu şutul său a fost respins în corner de portar.

Olimpija Ljubljana a renunţat aproape definitiv la acţiunile ofensive, rezumându-se la apărare. Însă chiar şi aşa, Sepsi a reuşit să creeze pericol aproape la fiecare acţiune a sa. În minutul 66, formaţia covăsneană a beneficiat de al doilea său penalty obţinut de Alexandru Tudorie. Acesta a fost faultat în careu din postura de ultim apărător de Svit Seslar, care a primit cartonaşul roşu. Sepsi OSK nu a reuşit însă să preia conducerea.

Portarul sloven Matevz Vidovsek a apărat şi al doilea penalty al meciului, respingând în lateral şutul slab al lui Alexandru Tudorie. Cu un om în plus, câştigătoarea Cupei României a continuat să preseze, Damaşcan (76) şi A. Dumitrescu (77) ratând la rândul lor ocazii importante. Golul de 2-1 a venit în minutul 84 în urma unui corner de pe partea dreaptă. Andres Dumitrescu a prelungit cu capul la colţul lung, iar Nicolae Păun din plonjon a reuşit să trimită cu capul în plasă. Scorul final a fost stabilit în minutul 90+3 prin autogolul lui Mateo Karamatic, care a trimis cu genunchiul în proprie poartă o centrare a lui Cosmin Matei. Manşa secundă este programată la Ljubljana, în 28 iulie, de la ora 20:00.

Sepsi OSK - Olimpija Ljubljana 3-1 (1-1)

A marcat: Marius Ştefănescu (45+4), Nicolae Păun (84), Mateo Karamatic (autogol 90+3), respectiv Svit Seslar (4) Sfântu Gheorghe, Arena Sepsi OSK Europa Conference League - turul al doilea preliminar (prima manşă) Au evoluat echipele: Sepsi OSK: 33. Roland Niczuly - 88. Radoslav Dimitrov, 44. Mihai Bălaşa, 3. Bogdan Mitrea (căpitan), 27. Rareş Ispas (20. Andres Dumitrescu 65) - 77. Adnan Aganovic (5. Jonathan Rodriguez 77), 6. Nicolae Păun, 11. Marius Ştefănescu - 90. Cătălin Golofca (29. Vitalie Damaşcan 65), 99. Mario Rondon (9. Alexandru Tudorie 65), 8. Ion Gheorghe (13. Cosmin Matei 59).

Antrenor: Cristiano Bergodi. Rezerve neutilizate: 12. Răzvan Began, 98. Hunor Botond Gedo - 7. George Dragomir, 21. Cristian Bărbuţ, 30. Akos Nistor, 45. Denis Ciobotariu, 82. Branislav Ninaj.

Olimpija: 69. Matevz Vidovsek - 8. Justas Lasickas, 2. Pascal Estrada (15. Djordje Crnomarkovic 61), 6. Mateo Karamatic, 3. David Sualehe - 19. Svit Seslar, 30. Marin Pilj, 10. Timi Max Elsnik (căpitan) ( 34. Agustin Doffo 46) - 18. Mario Kvesic (97. Aldair Balde 73), 47. Ivan Prtajin (9. Mustafa Nukic 61), 11. Samuel Pedro (77. Almedin Ziljkic 61). Antrenor: Albert Riera. Rezerve neutilizate: 22. Denis Pintol - 14. Marcel Ratnik, 20. Ivan Lagundzic.

Arbitru: Donald Robertson; arbitri asistenţi: Douglas Potter, Daniel McFarlane; al patrulea oficial: Grant Irvine (toţi din Scoţia) Cartonaşe galbene: Bălaşa (80), Kvesic (40), Sualehe (45+2), Pilj (53), Vidovsek (85) Cartonaş roşu: Seslar (66).

Citește și - CFR Cluj - Inter Club d'Escaldes, rezultat în Conference League

CFR Cluj a câştigat cu scorul de 3-0 (2-0) meciul cu formaţia andorrană Inter Club d'Escaldes, disputat joi, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, în prima manşă a turului secund preliminar al Europa Conference League la fotbal.

Golurile au fost înscrise de Jefte Betancor, în minutul 5, din penalty, Gabriel Debeljuh, în minutul 38, şi Raul Feher, în minutul 84, în propria poartă. CFR Cluj, fără să forţeze, chiar tratând cu destulă lejeritate unele faze, a controlat autoritar partida în faţa unui adversar extrem de modest şi este aproape sigură de calificarea în faza următoare a competiţiei.

Jefte a deschis scorul foarte rapid, în minutul 5, când a transformat un penalty obţinut tot de el după un henţ comis de fundaşul român al oaspeţilor, Raul Feher. Adrian Păun a şutat periculos în minutul 12, iar după trei minute a fost şi mai aproape de gol, dar portarul Adria Munoz a salvat.

CFR a fost la un pas de majorarea diferenţei în min. 25, la o minge recentrată de Debeljuh, pentru ca faza următoare să aducă o mare ocazie a lui Boateng. Munoz s-a remarcat din nou la lovitura de cap a lui Debeljuh (27).

Golul doi a venit în min. 38 după o acţiune cursivă, Debeljuh fructificând pasa lui Jefte. Oaspeţii au avut o acţiune mai consistentă la un minut după golul lui Debeljuh şi au avut şansa golului în penultimul minut al primei reprize. Claudiu Petrila, introdus la pauză, a avut o ocazie mare în min. 48. Munoz a ieşit la timp în faţa lui Jefte (51), apoi a salvat două şuturi ale lui Debeljuh (57, 58) şi execuţia lui Boateng (80).

Bălgrădean a fost atent la una din rarele incursiuni ofensive ale echipei vizitatoare (64). Campioana României, lipsită de inspiraţie, a apăsat destul de rar pe accelerator şi a mai punctat o singură dată, în min. 84, după autogolul lui Feher, care a lovit greşit mingea când a încercat să respingă. Emmanuel Yeboah a irosit cu seninătate o ocazie în min. 90+4.

Meciul s-a încheiat cu un scor blând în comparaţie cu situaţia de pe teren, fiind de remarcat faptul că dintre marcatori singurul român a fost Feher cu autogolul său. Spaniolul Adria Gallego, fundaşul dreapta al lui Inter Club d'Escaldes, a evoluat la Politehnica Iaşi.

Meciul retur va avea loc pe 27 iulie în Andorra. CFR Cluj a fost eliminată de echipa armeană Piunik Erevan în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Dacă va trece de Inter Club d'Escaldes, formaţia ardeleană o va întâlni pe Şahtior Soligorsk (Belarus) în turul 3 preliminar al Europa Conference League. În turul al treilea, CFR ar urma să joace în deplasare prima manşă, pe 4 august, iar revanşa pe teren propriu, în data de 11 august. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel