Sepsi, cea mai în formă echipă din România. A învins-o pe FC Argeş cu 4-0
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Sepsi OSK a învins-o pe FC Argeş cu 4-0 în etapa a doua, confirmând forma bună din startul de sezon. 

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins-o pe FC Argeş cu scorul de 4-0 (0-0), duminică, pe teren propriu, într-un meci din etapa a doua a Superligii de fotbal.

Gazdele au avut un debut fulminant de repriză secund, cu trei goluri marcate în decurs de un sfert de oră, prin Cosmin Matei (49 - penalty), după un henţ comis de Mike Cestor, prin Bogdan Mitrea (60), după o lovitură liberă executată, şi Marius Ştefănescu (63), lansat în careu de Cosmin Matei. Cătălin Golofca (80) a închis tabela, cu o lovitură de cap, după ce Vitalie Damaşcan şutase în transversală.

Prima repriză a fost destul de echilibrată, oaspeţii fiind cei care au avut cele mai mari ocazii, prin Alexandru Işfan (7) şi Dorian Bertrand (45+2), scrie Agerpres.

În repriza secundă, argeşenii au mai avut două şanse notabile, prin Işfan (79, 84), dar şi Sepsi OSK a mai trecut pe lângă gol prin Damaşcan (90).

Meciul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - FC Argeş s-a desfăşurat fără asistenţa sistemului video de arbitraj (VAR), din cauza imposibilităţii de a deplasa în timp util echipa care deserveşte acest sistem la stadionul din Sfântu Gheorghe. LPF a precizat că motivul este reprezentat de programarea meciurilor campioanei României, CFR Cluj, din Europa Conference League, în zilele de joi 21 iulie şi miercuri 27 iulie, fapt care a determinat schimbări inerente în programul etapei a 2-a din Superligă.

ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - FC Argeş 4-0 (0-0), Arena Sepsi OSK - Sfântu Gheorghe
Au marcat: Cosmin Matei (49 - penalty), Bogdan Mitrea (60), Marius Ştefănescu (63), Cătălin Golofca (80).
Arbitru: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova); arbitri asistenţi: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea); al patrulea oficial: George Cătălin Găman (Craiova)
Observatori: Vasile Bratu (Slobozia) - CCA, Ioan Mironaş (Piatra Neamţ) - LPF

Sepsi OSK a răsturnat tabela cu Olimpija Ljubljana, în Conference League

Formaţia condusă de Cristiano Bergodi a reuşit să se impună cu 3-1 după ce în minutul 4 al întâlnirii era condusă cu 1-0. Oaspeţii au reuşit să înscrie prin tânărul Svit Seslar, care l-a învins cu capul din capul din colţul careului de 6 metri pe portarul Roland Niczuly. După deschiderea scorului, câştigătoarea Cupei României a început să preseze din ce în ce mai mult, ratând ocazii prin Bălaşa (minutul 18), Ion Gheorghe (21) şi Păun (31).

Dar prima şansă cu adevărat importantă de a egala i-a aparţinut lui Bălaşa, cel care în minutul 34 a trimis cu capul de la aproximativ 11 metri, dar mingea a fost respinsă de un fundaş advers de pe linia porţii.

A fost apoi rândul lui Mario Rondon să treacă pe lângă gol, în minutul 44 mingea trimisă de el tot cu capul lovind bara transversală. Sepsi OSK a continuat să atace şi în minutele de prelungire, iar insistenţa a dat roade, Mihai Bălaşa reuşind să obţină o lovitură de la 11 metri după un fault al lui David Sualehe, care a fost şi avertizat cu cartonaş galben. Marius Ştefănescu a executat lovitura de pedeapsă, dar mingea a fost respinsă în faţă de portarul Matevz Vidovsek.

Ştefănescu a avut însă reacţie şi a reuşit în cele din urmă să trimită mingea în plasă din 4 metri aducând egalarea (45+4). Repriza a doua a început în aceeaşi notă de dominare a celor de la Sepsi, primele şanse de a prelua conducerea pe tabelă fiind semnate de Golofca. Mai întâi în minutul 46, când mingea sa trimisă de el a trecut puţin peste poartă, iar 4 minute mai târziu şutul său a fost respins în corner de portar.

Olimpija Ljubljana a renunţat aproape definitiv la acţiunile ofensive, rezumându-se la apărare. Însă chiar şi aşa, Sepsi a reuşit să creeze pericol aproape la fiecare acţiune a sa. În minutul 66, formaţia covăsneană a beneficiat de al doilea său penalty obţinut de Alexandru Tudorie. Acesta a fost faultat în careu din postura de ultim apărător de Svit Seslar, care a primit cartonaşul roşu. Sepsi OSK nu a reuşit însă să preia conducerea.

Portarul sloven Matevz Vidovsek a apărat şi al doilea penalty al meciului, respingând în lateral şutul slab al lui Alexandru Tudorie. Cu un om în plus, câştigătoarea Cupei României a continuat să preseze, Damaşcan (76) şi A. Dumitrescu (77) ratând la rândul lor ocazii importante. Golul de 2-1 a venit în minutul 84 în urma unui corner de pe partea dreaptă. Andres Dumitrescu a prelungit cu capul la colţul lung, iar Nicolae Păun din plonjon a reuşit să trimită cu capul în plasă. Scorul final a fost stabilit în minutul 90+3 prin autogolul lui Mateo Karamatic, care a trimis cu genunchiul în proprie poartă o centrare a lui Cosmin Matei. Manşa secundă este programată la Ljubljana, în 28 iulie, de la ora 20:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel