Separatiștii instalați de Kremlin în Herson și Zaporojie îi cer lui Putin să accepte anexarea acestor teritorii la Federația Rusă
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 28 sep 2022, 16:10
WhatsApp
Separatiștii instalați de Moscova în Herson și Zaporojie îi cer lui Vladimir Putin să accepte anexarea acestor teritorii la Federația Rusă.

Administratorul regiunii Herson, instalat de Moscova, a făcut apel la președintele Vladimir Putin pentru ca Moscova să încorporeze regiunea în teritoriul Federației Ruse.

Într-o scrisoare publicată pe contul său Telegram, Vladimir Saldo a spus că locuitorii regiunii Herson au făcut „o alegere istorică” în favoarea Rusiei în timpul unui vot de anexare respins de Kiev și aliații săi occidentali.

Într-o mișcare aproape identică, șeful regiunii ocupate Zaporojie, instalat de ruși, Evgheni Balițki, a făcut, de asemenea, apel la Putin pentru încorporarea regiunii în Rusia.

Balitsky i-a trimis o scrisoare lui Putin în care îi spune că locuitorii din Herson au decis „să înlăture valorile străine și să se reunească cu pământul lor natal – Rusia” în timpul votului de anexare a regiunii, a informat agenția de știri rusă TASS, citat de Al Jazeera.

Mircea Geoană transmite că NATO va continua sprijinul pentru Ucraina: Niciun simulacru de referendum nu ne va descuraja

Ţările aliate vor continua să susţină Ucraina "atâta timp cât este nevoie" şi nu vor fi descurajate de "niciun simulacru de referendum", a declarat, miercuri, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

El a avut o intervenţie în deschiderea Forumului Economic România - SUA: "De la securitate la prosperitate".

"Vom continua să susţinem Ucraina atâta timp cât este nevoie, vom continua să susţinem Ucraina în lupta dreaptă şi eroică pentru libertate, independenţă şi dreptul inalienabil de a-şi alege propriul drum. Niciun simulacru de referendum, nicio maşinărie de propagandă, nicio prezenţă militară, nicio retorică iresponsabilă nu ne va descuraja lupta noastră", a arătat oficialul.

Geoană a adăugat că "războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, care este nevinovată, este un război dus împotriva valorilor noastre, ale unei lumi guvernate de reguli, nu de 'legea junglei'".

"Nu doar naţiunile noastre aliate trebuie să fie îngrijorate de precedentul periculos al acestui război ilegal şi barbar, ci toată lumea. Acesta este un test legat de modul în care va arăta lumea viitorului", a afirmat secretarul general adjunct al NATO.

Potrivit lui Mircea Geoană, "centrul de greutate al Europei se mută către Est".

"Fără îndoială, putem spune că România şi întregul Flanc Estic (...) sunt mai relevante strategic decât oricând", a spus el, citat de Agerpres (citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?