Sentință-fulger. Directorul Sălii Polivalente, CONDAMNAT la 3 ani de ÎNCHISOARE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Naţional - Sala Polivalentă din Bucureşti, a fost condamnat luni de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de şantaj şi luare de mită.

Decizia nu este definitivă.

Octavian Bitu a fost trimis în judecată de DNA pe 29 septembrie. El este acuzat că în perioada aprilie - august, a pretins de la un om de afaceri, denunţător în dosar, suma de 10.000 euro şi foloase materiale constând în cedarea unei construcţii deţinute de firma acestuia către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată a directorului Sălii Polivalente, în vederea valorificării construcţiei în activităţi comerciale. 

"Despre valoarea construcţiei, din care inculpatul Bitu a solicitat practic jumătate în scopul derulării de activităţi comerciale, denunţătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor şi foloaselor materiale pretinse, Bitu l-a asigurat pe denunţător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă şi firma acestuia din urmă şi va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcţia respectivă. În acelaşi context, în schimbul banilor şi foloaselor pretinse, el s-a angajat faţă de acelaşi denunţător ca, la viitoarea licitaţie pentru închirierea terenurilor, câştigătoarea să fie o firmă la care denunţătorul şi un apropiat al lui Bitu să fie asociaţi", susţin procurorii. 

[citeste si]

DNA preciza că, pe terenurile pe care le închiriase de la Complexul Sportiv Naţional-Sala Polivalentă, firma omului de afaceri construise o clădire pentru care, în 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant. "În aceste condiţii, în aprilie 2013, Bitu a ameninţat un alt om de afaceri, denunţător în cauză, că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunţa la contractul de închiriere a construcţiei, astfel încât aceasta să fie închiriată unei firme indicate de inculpat. În săptămâna ulterioară primei ameninţări şi în mai 2013, Octavian Bitu a reiterat ameninţările şi l-a înştiinţat pe denunţător că, dacă nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea", mai spun procurorii.

În 1 septembrie, în acelaşi scop, arată DNA, Octavian Bitu a primit de la unul dintre denunţători suma de 10.000 lei, moment în care a fost prins în flagrant de anchetatori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel