Senatorul Vlad Pufu: ”Nu mai e mult până o să ne trezim cu un urs pe Calea Victoriei. Poate atunci vom fi mult mai grijulii cu intervenția de care este nevoie”
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Senatorul PNL Vlad Pufu avertizează asupra prezenţei crescute a urşilor la marginea oraşelor, şi spune că "nu mai e mult până o să ne trezim cu un urs pe Calea Victoriei".

La Ploiești a fost emis mesaj RO-ALERT, în week-end, după ce un urs a fost văzut în zona de nord a municipiului, în apropierea rafinăriei Vega. Apariția urșilor în zone intens populate, inclusiv în localități care nu se află în zona de munte, e tot mai des raportată. 

Subiectul a fost abordat și în emisiunea Savianei Rusu de la Realitatea Plus, News Room. Senatorul PNL, Vlad Mircea Pufu, a transmis că e nevoie de măsuri urgente, care nu pot fi luate din birou. 

”Atacul urșilor a devenit foarte agresiv, oamenii stau în case și nu mai e mult până o să ne trezim și cu un copil mâncat de urși pe de-a-ntregul. Încerc să folosesc niște cuvinte tari pentru că trebuie să realizăm faptul că a vedea din București o problemă existentă în țară nu face nimic, e o ipocrizie a acestor ONG-uri care nu coboară în teritoriu, în mijlocul celor afectați cu adevărat de tot ceea ce se întâmplă.  Nu mai e mult până o să ne trezim cu un urs pe Calea Victoriei și poate că atunci vom fi mult mai grijulii cu această intervenție de care este nevoie”, a spus senatorul liberal la Realitatea Plus. 

Parlamentarul a dat ca exemplu și județul pe care îl reprezintă în Parlamentul României, Buzău, unde atacurile urșilor sunt la ordinea zilei. 

”Numai în județul Buzău, săptămâna trecută au fost aproape 10 atacuri ale urșilor, care au devastat gospodăriile oamenilor.  Avem comune care nu mai pot rezista. Pe lângă pagube, panică și, uneori, chiar victime omenești, aceste atacuri afectează și turismul montan, având un profund impact economic. Trebuie intervenit urgent. Soluții sunt. Una a propus-o fostul ministru Tanczos Barna, probabil că există și altele, care vor veni din partea celor afectați. Noul ministru al Mediului, colegul Mircea Fechet, va trebui să găsească o rezolvare imediată, pentru că lucrurile sunt deja scăpate de sub control și nu mai pot funcționa așa”, a mai spus senatorul Vlad Mircea Pufu în emisiunea Savianei Rusu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel