Senatorul Mocioalcă, semnal puternic: Proiect național între PSD și PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Senatorul Ion Mocioalcă a vorbit despre negocieri între PSD, partidul cu cel mai mare procent parlamentar, și PNL.

„Din punctul meu de vedere și ținând cont de situația pe care o traversăm, PSD ar putea să stea de vorbă cu PNL, chiar dacă nu mă pot pronunța de pe-acum în ceea ce privesc rezultatele concluziilor acestui dialog. Ceea ce știu este că pe masa dialogului ar trebui să fie un proiect mare de țară, gen revizuirea Constituției, poate chiar reforma administrativă. Să nu uităm faptul că noi, PSD-ul, am venit la Cotroceni cu 10 puncte pe care românii cred că le-au văzut, de la plafonarea prețului la energie, până la majorarea pensiilor și ținem foarte mult la aceste puncte, pe care, indiferent în ce situație se va afla PSD-ul, noi vom încerca să le trecem prin Parlament ca și proiecte de lege”, a spus Ion Mocioalcă.

Ion Mocioalcă a vorbit și despre alegerile anticipate

„Varianta alegerilor anticipate mi se pare cea mai bună variantă de a ieși din această criză politică. Practic reprezintă o soluție legitimă și democratică. Spun asta pentru că pe actuala aritmetică parlamentară va fi greu să facem un guvern”, a spus, pentru reper24.ro, Mocioalcă.

„Nominalizarea oarecum surprinzătoare a lui Dacian Cioloș, ca și premier desemnat investit să alcătuiască un guvern, nu mi s-a părut una foarte inspirată și apreciez că s-a dorit mai mult o tragere de timp ca să se studieze posibilitățile unui dialog între principalii actori politici iar acest lucru, din păcate, nu s-a întâmplat”, a mai zis acesta. Ulterior, a adăugat: „Dacă USR va veni în Parlamentul României cu miniștrii desemnați pentru audieri, părerea mea este că fiasco-ul va fi și mai mare, pentru că, din punctul meu de vedere, niciunul nu va reuși să convingă parlamentarii de capacitățile de a manageria vreun minister. De aceea eu aștept ca acest episod trist cu Dacian Cioloș ca și premier desemnat să se încheie cât mai repede, poate chiar prin depunerea mandatului iar președintele Iohannis să desemneze o altă persoană cu care s-ar putea discuta. Iar în acest caz posibilitățile sunt puține.”

Cioloș: Săptămâna viitoare facem o propunere de Guvern în Parlament, indiferent ce se va întâmpla 

Amintim că președintele USR, Dacian Cioloș, a spus, vineri după-amiază, că face în continuare apel la responsabilitatea PNL și anunță că propune, săptămâna viitoare, un guvern „indiferent ce se întâmplă”. 

Dacian Cioloș a spus că a constatat că PNL refuză să negocieze cu premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis. „Nu e momentul să stăm să pansăm tot felul de ego-uri rănite”, a transmis Dacian Cioloș.

„Fac apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un guvern. Eu sper să putem găsi soluția. În aceste condiții, USR, pentru a rezolva cât mai repede criza prin care trecem, rămâne în continuare determinat. Și eu, ca premier desemnat, rămân determinat să propun până la începutul săptămânii viitoare un guvern în Parlament, pentru că acolo se vede dacă există sau nu susținere pentru un Guvern”, a spus Dacian Cioloș.

Acesta a mai spus că îi așteaptă pe liberali până duminică după-amiaza, când USR va avea o ședință a Comitetului Politic în care se va discuta despre programul de guvernare și lista de miniștri.

„Până duminică, dacă PNL este în continuare interesat de discuții, știe unde să ne găsească. Oricum, noi mergem înainte, și, cum am spus, până la începutul săptămânii viitoare, vom face o propunere în Parlament, indiferent ce se întâmplă”, a subliniat Dacian Cioloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel