Data publicării:

Senatorul Dan Voiculescu a renunțat la imunitatea parlamentară

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Senatorul PC, Dan Voiculescu, a anuțat, luni, de la tribuna Senatului că renunță la imunitatea parlamentară pentru ca Justiția să-și facă datoria.

"În ultimul timp se speculează foarte mult că imunitatea a deveni o piedică în realizarea actului de Justiție. Fie că este vorba despre imunitatea parlamentară, fie că este vorba despre imunitatea prezidențială. Pentru că există un dosar în Justiție în care am fost implicat, a fost inclus numele meu în acest dosar, am luat decizia ca începând de astăzi, 28 ianuarie 2013 să renunț la imunitatea parlamentară, astfel încât Justiția să-și poată facă datoria. Ca atare demisionând din Senat. Vă mulțumesc!", a declarat senatorul de la tribuna Camerei Superioare a Parlamentului.

 Dan Voiculescu a depus marţi jurământul ca senator, în cadrul unei şedinţe solemne.

Dacă rămânea senator, scrie luju.ro, Voiculescu ar fi fost judecat  la ICCJ de către “completul negru” format din Ionuț Matei, Ioana Bogdan și Cristina Rotaru. Aceștia l-au l-a condamnat pe Adrian Nastase în dosarul  “Trofeul Calitatii”. Matei și Rotaru au fost numiți în funcție de Traian Basescu. Ioana Bogdan nu are încă decret de numire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel