Senatorii și deputații, convocați vineri în plen prin SMS
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vot parlament
vot parlament

Senatorii și deputații au fost chemați să participe, vineri, de la ora 12:00, la ședința plenului reunit al celor două Camere, unde va fi votat noul președinte-director general interimar al Societății Române de Televiziune.

Prima propunere a liberalilor, jurnalistul Rareș Bogdan, nu a primit suficiente voturi de la parlamentari în ședința de marți, după ce social-democrații au boicotat ședința.

Președintele Valeriu Zgonea le-a trimis SMS-uri deputaților prin care le-a solicitat să se prezinte vineri în plen. ”Dragi colegi, vă anunț că vineri, 20 decembrie a.c., ora 12, se va convoca un plen reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Această ședintă a plenului reunit va înlocui ședința din 30 decembrie. Prezenta dvs. este foarte importantă. Mulțumesc, Valeriu Zgonea”.

Senatorii au primit și ei mesaje telefonice prin care li se cere prezența la Parlament. Ecaterina Andronescu a spus, miercuri, la Antena 3, că SMS-urile pe care le-au primit colegii ei de la Senat sunt imperative și nu sunt asumate de nimeni.

Premierul Ponta a explicat de ce a dat ordonanță de urgență la legea de funcționare a TVR, legea 41/1944.

”Prin ordonanța de urgență nu doar că nu am luat dreptul Parlamentului de a numi, am spus dacă parlamentul se întrunește, are cvorum, se votează, e în regulă, dacă nu, atunci birourile reunite, 13 oameni de la la Senat, 13 de la Cameră, pot să desemneze ei, temporar, pe 60 de zile, o conducere. Deci vineri vom avea o conducere și TVR va continua să funcționeze”,  spus Victor Ponta, miercuri, la România Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel