Senatorii au aprobat achiziționarea avionului pentru demnitari
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
senat_vot
senat_vot

Plenul Senatului a adoptat, marți, Ordonanța de Urgență care prevede, printre alte măsuri, achiziţionarea unui avion destinat transportului demnitarilor.

Articolul 2 al Ordonanţei precizează că MApN este autorizat să încheie, în anul 2013, un contract de leasing pentru achiziţionarea unei aeronave destinate şi utilizate exclusiv pentru executarea zborurilor speciale. "Plata sumelor datorate conform contractului de leasing, cheltuielile aferente organizării, pregătirii şi executării zborurilor speciale, precum şi cele aferente activităţilor de întreţinere şi mentenanţă se asigură de la bugetul aprobat de Ministerul Apărării Naţionale", se arată în textul ordonanţei, potrivit Agerpres. În expunerea de motive este precizat că zborurile speciale sunt asigurate cu aeronave ale unor instituții publice sau companii aeriene, ceea ce presupune costuri ridicare.

Proiectul de act normativ a primit aviz favorabil şi din partea Comisiei pentru apărare a Senatului şi un raport de admitere cu amendamente din partea Comisiei pentru muncă, care a fost adoptat cu 91 de voturi pentru, zece voturi împotrivă şi două abţineri. Proiectul de lege a fost aprobat de plenului Senatului, în calitate de prima Cameră sesizată, cu 92 de voturi pentru, 11 voturi împotrivă şi două abţineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel