Semnele care îți arată că mănânci prea mult zahăr. Ce îți apare pe față
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Știai că semnele unui consum prea mare de zahăr se văd pe față? Iată la ce să fii atent...

Nu este un secret că zahărul afectează negativ organismul în ansamblu. Consumul de prea multe dulciuri duce la apariţia cariilor, diabetului şi obezităţii, pielea fiind, de asemenea, afectată, susţin experţii, scrie Rador, citând dariknews.bg.  Zahărul are un efect negativ asupra pielii din cauza procesului de glicare.

Acest proces începe atunci când o persoană acumulează prea mult zahăr în organism şi apare de obicei la persoanele cu diabet, dar şi la persoanele sănătoase. În timpul glicaţiei, se formează AGE - produşi avansaţi de glicare. Odată cu acumularea acestor substanţe, materialele de construcţie ale pielii - colagenul şi elastina - sunt grav afectate.

Pe chipul unei persoane se poate vedea cu uşurinţă dacă mănâncă prea multe dulciuri. Semnele care trebuie urmărite sunt formarea timpurie a ridurilor, rugozitatea, uscarea pielii, pierderea elasticităţii, pete.

Cât rău ne face zahărul. Ce se întâmplă în organism, la cinci minute după ce îl consumi. Bilic: Efectul durează câteva ore!

"Zahărul scade imunitatea. Nu era destul că zahărul îngrașă, îmbătrânește, face carii dentare și crește colesterolul în sânge. Acum, aflăm că afectează grav rezistența organismului la boli.

Un studiu făcut de Universitatea Loma Linda din California a arătat că o doză de băutură răcoritoare, ce conține 7 lingurițe zahăr (30g) declanșează, după numai 5 minute, o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe responsabile de apărarea imunitară, efect ce durează câteva ore. Consumul a 100g zahăr, exact cât conține un litru de suc, duce la o scădere dramatică, de 97% a răspunsului imun!

Concluzia: zahărul rafinat nu conține nici nutrienti, nici oligoelemente, doar calorii goale. El favorizează procesele oxidative și inflamatorii, crește nivelul de aciditate din organism, fragilizează țesuturile și sistemul imunitar. Poate ne face viața mai dulce, dar ne “ruginește” mai repede", a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

- Image by wayhomestudio on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel