Semnăturile strânse de USR pentru un referendum de demitere a unui primar PSD, validate
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
USR Agigea anunţă validarea semnăturilor necesare organizării unui referendum pentru demiterea primarului localităţii, social-democratul Maricel Cîrjaliu, care, la momentul depunerii semnăturilor, nu mai convocase de nouă luni o şedinţă a Consiliului Local al comunei. 

 Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri, de USR, Autoritatea Electorală Permanentă şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor au validat semnăturile adunate de echipa locală USR Agigea pentru organizarea unui referendum local de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu. 'Semnăturile au fost înregistrate în 24 septembrie 2021 la Prefectura Constanţa, membrii USR Agigea anunţând atunci că au strâns numărul de semnături necesare. După mai multe luni de eforturi, au fost strânse 2.000 de semnături, depăşind astfel numărul de 1.850 de semnături necesare pentru declanşarea acestei proceduri. Cererea de înregistrare a fost însoţită şi de motivele pentru care actualul primar PSD trebuie demis', se arată în comunicat.

Primarul Maricel Cîrjaliu nu mai convocase Consiliul Local al comunei Agigea de nouă luni

Conform sursei citate, la momentul depunerii semnăturilor, primarul Maricel Cîrjaliu nu mai convocase Consiliul Local al comunei Agigea de nouă luni, deşi legea prevede că trebuie convocată cel puţin o şedinţă pe lună. Primarul PSD a recurs la această acţiune fiind nemulţumit că a fost votat viceprimar un consilier local USR, Gabriel Ciobanu, în detrimentul unui consilier PSD.

'În mod discreţionar, deoarece nu a reuşit să-şi formeze o majoritate în Consiliul Local, primarul PSD a refuzat să emită Hotărârile de Consiliu Local privind alegerea viceprimarului şi constituirea comisiilor de specialitate, fără de care CL nu poate funcţiona. Consilierii locali USR s-au adresat iniţial Prefecturii Constanţa, care le-a dat dreptate, reţinând că s-a respectat procedura pentru alegerea viceprimarului şi constituirea comisiilor de specialitate, însă primarul a ignorat răspunsul prefectului', se mai spune în comunicatul USR.

Este trimis în judecată pentru abuz în serviciu, pentru un prejudiciu de aproape 4 milioane de euro

Conform sursei citate, social-democratul Maricel Cîrjaliu este la al patrulea mandat de primar al comunei Agigea, el fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu, pentru un prejudiciu de aproape 4 milioane de euro. La alegerile locale din 2020, Cîrjaliu a câştigat alegerile cu doar 31 de voturi în plus faţă de candidatul USR, Gabriel Ciobanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel