Semințele de dovleac, utile pentru prevenirea unor boli periculoase: include-le chiar azi în meniul tău
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Semințele de dovleac, utile pentru prevenirea unor boli periculoase. Sursa foto: freepik.com
Semințele de dovleac, utile pentru prevenirea unor boli periculoase. Sursa foto: freepik.com
Semințele sunt o alternativă excelentă la gustările nesănătoase. Iar semințele de dovleac nu sunt doar delicioase, ci și foarte sănătoase. 

Semințele de dovleac  au fost folosite în medicină de mii de ani, deoarece conțin potasiu, calciu, zinc, fier, multe vitamine și omega-3. Toate acestea sunt necesare pentru a menține sănătatea.

Se recomandă utilizarea semințelor de dovleac ca măsură preventivă împotriva multor boli.  

Cancer. Oamenii de știință din Spania au efectuat cercetări, în urma cărora s-a dovedit că substanțele care alcătuiesc semințele de dovleac pot lupta împotriva celulelor canceroase. Astfel, la femeile, aflate la menopauză, riscul de a dezvolta cancer de sân este redus cu 23%.

Îți este foame noaptea? Consumă aceste alimentele și nu te vei îngrășa

Boli ale sistemului genito-urinar. Uleiul din semințe de dovleac este excelent pentru tratarea problemelor de prostata la bărbați. Acest produs conține antioxidanți care reduc nivelul de radicali liberi. Acest lucru, la rândul său, împiedică dezvoltarea celulelor canceroase.

Semințe de dovleac ameliorează simptomele din timpul menopauzei la femei. În plus, îmbunătățește starea de spirit.  Aceste gustări sănătoase protejează organismul de răceli.

Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă

Hipertensiune. Prin cercetări, oamenii de știință au demonstrat că semințele de dovleac reglează tensiunea arterială, deoarece conțin colesterol bun. Dacă vei include acest produs în dietă, nivelul de colesterol rău din organism va scădea cu 13%. În același timp, circulația sângelui este normalizată și riscul de boli cardiovasculare este redus.

Semințele de chia, pline de numeroși nutrienți. Ce întâmplă dacă vei lua câte o lingură în fiecare zi

Semințele de dovleac conțin acizi grași nesaturați. După cum știi ele sunt capabile să regleze zahărul din sânge. Medicii sfătuiesc persoanele cu diabet să includă semințele de dovleac în dieta lor.

Obezitate. Dacă consumi, în mod regulat, semințele de dovleac, poți pierde câteva kilograme în plus. Acest produs conține proteine ​​și fibre, care sunt eficiente pentru pierderea în greutate.

În ciuda faptului că 30 de grame din aceste semințe conțin aproximativ cinci grame de proteine, acestea sunt destul de bogate în calorii, așa că nu ar trebui să abuzezi de ele.

Remediu natural pentru curățarea ficatului: îl poți pregăti în 5 minute cu doar două ingrediente

Depresie. Semințele îmbunătățesc starea de spirit, motiv pentru care sunt considerate un antidepresiv excelent. Acest fapt a fost verificat nu doar de iubitorii acestei delicatese, ci și de oamenii de știință. Stările de anxietate pot fi depășite și prin consumul de semințe de dovleac.

Artrită. Suferi de această boală? Mănâncă 30 de grame de semințe de dovleac pe zi. Aceasta este norma care nu va contribui la creșterea în greutate. Le poți lua cu tine la cinema, la plimbare, la picnic. Îți vor ține companie acasă în timp ce vizionezi un film.

Șapte alimente, bogate în magneziu, fac minuni pentru sănătatea inimii. Consumă-le și tu

Osteoporoză. Pentru persoanele cu deficit de zinc în organism, semințele de dovleac sunt recomandate de medici. Doar o mână de  semințe de dovleac conțin 17% din aportul zilnic recomandat de zinc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel