Seminarii online, organizate de ANAF, pentru cei care nu ştiu să completeze declaraţia unică
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
ANAF organizează mai multe seminarii online la care se pot înscrie persoanele fizice care vor să afle de la experţii structurilor regionale ale instituţiei cum se completează corect declaraţia unică.

Primul seminar organizat de ANAF e programat să înceapă la 9 martie şi vizează tratamentul fiscal privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice care realizează venituri din activităţi agricole.

Spre exemplu, persoanele fizice care vor să afle cum se pot asigura opţional la sistemul public de pensii şi la cel de asigurări sociale de sănătate se pot înscrie la seminarul online, organizat de DGRFP Timişoara şi de AJFP Arad, la data de 17 martie. Seminarul începe la ora 12:00, iar înscrierea se face apăsând butonul „mă înscriu” din dreptul seminarului de pe acest site

ANAF va explica oamenilor care e tratamentul fiscal aplicabil veniturilor realizate de persoanele fizice din drepturi de proprietate intelectuală şi din cedarea folosinţei bunurilor şi cum se completează declaraţia unică, într-un seminar online din 23 martie. 

Care e termenul limită

Formularul se depune la ANAF online sau fizic pentru declararea impozitului pe veniturile realizate și a contribuțiilor sociale datorate începând cu anul 2022, precum și pentru declararea impozitului pe veniturile estimate și a contribuțiilor sociale datorate începând cu anul 2023, de către PFA, persoanele fizice cu venituri din activități independente, chirii, tranzacții de criptomonede, drepturi de autor, NFT și altele.

ANAF a anunțat recent că, începând cu 08.01.2023, aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate in suport la producător și cu toate update-urile la zi.

Termenul general de depunere a Declarației Unice la ANAF este 25 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel