Data publicării:

Selecţionerul Stuart Baxter a demisionat de la naţionala Africii de Sud

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Africii de Sud, Stuart Baxter, a demisionat vineri, înaintea unui nou ciclu de calificare la Cupa Africii pe Naţiuni şi la CM 2022, relatează Reuters.

Africa de Sud a atins sferturile de finală ale Cupei Africii 2019 din Egipt, după ce a eliminat echipa gazdă în optimi. Parcursul sud-africanilor a fost întrerupt de Nigeria, care s-a impus cu 1-0 după o gafă a portarului advers în ultimul minut.

Baxter, care va împlini 66 ani în această lună, a antrenat naţionala sud-africană în două mandate. Englezul a fost angajat prima oară în 2004, dar a fost demis după ce a ratat calificarea la CM 2006 din Germania. Al doilea mandat a început în 2017, iar Africa de Sud a ratat iar calificarea la Mondialele din 2018, deşi avea o situaţie favorabilă.

Simt că este timpul ca altcineva să preia echipa şi am decis să demisionez din postul meu. Este o decizie personală. Am ales să nu arăt cu degetul şi mă voi abţine de la asta. Am ales să nu răspund la unele relatări confuze din media şi a fost dificil de făcut, a declarat Baxter.

În al doilea mandat, Baxter a avut cu Africa de Sud un bilanţ de 14 victorii, 6 remize şi 10 înfrângeri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel