Selecţionerul Franţei i-a adus un omagiu lui Jacques Chirac
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Didier Deschamps, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Franţei, campioana mondială en titre, i-a adus un omagiu fostului preşedinte francez Jacques Chirac, care a încetat din viaţă joi la vârsta de 86 ani.

"Am avut imensul privilegiu, în calitate de căpitan, de a primi din mâinile sale Cupa Mondială, pe 12 iulie 1998", a reamintit Deschamps pe site-ul Federaţiei franceze de fotbal (FFF). "Îmi amintesc fericirea sa strălucitoare de după meci, în vestiarul nostru, dar şi, mai ales, susţinerea constantă pe care o a arătat-o întregii echipe a Franţei în lunile care au precedat acest prim titlu mondial. Entuziasmul său, umorul său constant, bunătatea şi determinarea sa m-au marcat profund. Am simţit foarte multă consideraţie pentru şeful statului şi pentru omul care era", a adăugat selecţionerul.

Reprezentativa Franţei, cu Didier Deschamps în rolul de căpitan, a învins cu 3-0 selecţionata Braziliei în finala Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2018, pe arena Stade de France. Zinedine Zidane, actualul antrenor al lui Real Madrid, a reuşit o dublă pentru învingători (27, 45+1), rezultatul final fiind stabilit de Emmanuel Petit (90+3)

Anul trecut, Deschamps a adus al doilea titlu mondial ţării sale, de această dată în calitate de selecţioner, Franţa învingând cu 4-2 Croaţia, în finala desfăşurată pe stadionul Lujniki din Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel