Edi Iordănescu, mesaj de Ziua Națională: În fiecare zi încerc alături de "tricolori" să facem românii mândri şi fericiţi
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Selecţionerul primei reprezentative de fotbal a României, Edward Iordănescu, a afirmat, joi, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale, că în fiecare zi încearcă alături de jucători să îi facă pe români mândri şi fericiţi.  

"Pe 1 Decembrie gândul meu se întoarce cu recunoştinţă către părinţii, bunicii şi străbunicii noştri care au construit România. Am fost şi voi fi mereu mândru că sunt român. În fiecare zi, ca antrenor al echipei naţionale a României încerc alături de 'tricolori' să facem românii mândri şi fericiţi", a spus tehnicianul într-un clip video postat pe pagina oficială de Facebook a echipei naţionale.

"Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere şi pentru afecţiunea pe care o purtaţi echipei naţionale a României. De Ziua Naţională vă doresc tuturor sănătate şi să vă bucuraţi împreună cu familia de această sărbătoare. La mulţi ani, români de pretutindeni!", a adăugat Edward Iordănescu.

Liga Profesionistă de Fotbal a transmis de asemenea un mesaj de Ziua Naţională publicat pe site-ul său oficial: "LPF le mulţumeşte tuturor românilor, de pe toate meleagurile lumii, care şi-au adus şi îşi aduc contribuţia la dezvoltarea sportului rege la noi în ţară. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!", notează Agerpres.

Ziua Națională, Decrete de decorare semnate de Președintele României, Klaus Iohannis

Aflat în România, Trevor Davis, din SUA, miercuri dimineață a fost trezit de pregătirile pentru parada militară de la Cluj. El a filmat, de la balconul în care se afla, tancurile de pe stradă și, fiindcă suntem în apropierea războiului din Ucraina, inițial s-a speriat, neștiind ce se întâmplă.

„Era dimineață și fiind zgomotos, a fost destul de șocant”, a scris Trevor Davis pe TikTok, în timp ce românii încercau să-i explice, în comentarii, că la noi... este ceva obișnuit să faci paradă cu tancuri când la granița României chiar zboară capete retezate de rachete rusești.

Un internaut l-a întrebat cum de nu știe că este Ziua Națională a României, iar americanul a răspuns ironic că: „Și când am fost în Amsterdam, am aflat imediat de toate sărbătorile lor...”

Iată imaginile:

@rogueandvagabond What is happening? #romania #rogueandvagabond #tanks #military #russianwar ♬ Am Flacaii Mei In Hora - Subcarpaţi

VEZI ȘI: Joi, 1 Decembrie 2022, este Ziua Națională a României

Joi, 1 Decembrie 2022, este Ziua Națională a României.

Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcului de Triumf, din Bucureşti va începe la ora 11.00, joi, 1 Decembrie.

Peste 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Autoritatea Vamală Română, precum şi 120 de mijloace tehnice participă în acest an la parada de Ziua Naţională a României.

Potrivit MApN, în blocul de onoare vor fi aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos şi militari reprezentând ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. Militarii străini sunt prezenţi cu 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Fondul sonor al defilării va fi asigurat de muzicile militare ale Armatei, din garnizoana Bucureşti: Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Muzica militară a Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi Muzica militară a Brigăzii 1 Mecanizată "Argedava".

Cu ocazia Zilei Naţionale, Armata României participă, la solicitarea autorităţilor publice, la organizarea de ceremonii militare în garnizoanele din întreaga ţară.

Militarii aflaţi în misiune în afara ţării desfăşoară şi ei, cu acest prilej, ceremonii militare.

În toate instituţiile militare din ţară se arborează Drapelul naţional, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se ridică Marele Pavoaz.

Pierderile Armatei României în Primul Război Mondial sunt estimate la peste 330.000 de căzuţi la datorie, dintre care peste 60.000 în prizonierat. În cel de-al Doilea Război Mondial, ţara noastră a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri şi invalizi, potrivit MApN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel